Λαζάνια με κιμά & σπανάκι

Λαζάνια με κιμά & σπανάκι

  

01:15

 
Άτομα:
6

Συστατικά

  • Υλικά για λαζάνια:
  • 1 Πακέτο λαζάνια
  • 700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 Σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 Καρότο, τριμμένο
  • 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
  • 200 ml. Κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γ. Worcester sauce
  • 150 γρ. Τυρί Gouda NOYNOY, τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Υλικά για τη μπεσαμέλ:
  • 600 γρ. ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
  • 400 ml. Νερό
  • 500 γρ. Baby σπανάκι
  • 60 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 60 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

Τα πιο νόστιμα και εύκολα λαζάνια φούρνου που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

01:15

 
Άτομα:
6

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε, πασπαλίζουμε με λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.

 

2.Εκτέλεση για τον κιμά: Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός, ανακατεύουμε συνέχεια τον κιμά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμος, τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τον αφήνουμε στην άκρη.

 

3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μέτριο. Όταν καραμελώσουν ρίχνουμε μέσα τον κιμά, τον πελτέ, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμη.

 

4. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη Worcester sauce, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά του κιμά.

 

5. Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ: Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαγειρευτεί το αλεύρι.

 

6. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ώστε να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

 

7. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.

 

8. Σύνθεση πιάτου: Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ 25x15 και τοποθετούμε στον πάτο του τα λαζάνια, πάνω από τα λαζάνια βάζουμε τον κιμά και τον απλώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα. Στη συνέχεια αδειάζουμε τη μπεσαμέλ μέχρι να καλυφθεί τελείως η στρώση με τον κιμά. Τέλος, πασπαλίζουμε με τυρί ΝΟΥΝΟΥ Gouda. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το πυρέξ τελείως τελειώνοντας με τυρί.

 

9.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά.

 

10. Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο, κόβουμε και σερβίρουμε τα λαζάνια ζεστά.