Τορτίγιες με κοτόπουλο και σάλτσα με αβοκάντο

Τορτίγιες με κοτόπουλο και σάλτσα με αβοκάντο

  

00:20

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κάθετες φέτες
  • 300 γρ. λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 250 γρ. Gouda ΝΟΥΝΟΥ, τριμμένο
  • 200 γρ. Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic 2%
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα, στραγγισμένο
  • ¼ μάτσο, ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 60 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο, στον τρίφτη
  • 4 τορτίγιες, μεσαίου μεγέθους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υγιεινό σνακ εύκολο, γρήγορο και πολύ θρεπτικό.

00:20

 
Άτομα:
4
Εύκολο

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα αβοκάντο:

  1. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και βάζουμε τη σάρκα του στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια μαζί με το γιαούρτι.
  2. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάχανο, το καρότο, το καλαμπόκι, το μαϊντανό και τη σάλτσα αβοκάντο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι για να γίνει πιο εύγευστη η σαλάτα.

Για το κοτόπουλο:

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού σε λεπτές λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε σε ένα μπολ. Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο.
  3. Μόλις λιώσει αδειάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί μέχρι μέσα.
  4. Βάζουμε την τορτίγια μπροστά μας και απλώνουμε λίγο από τη σαλάτα κατά μήκος της επιφάνειας της, αφήνοντας 2 δάχτυλα περιθώριο δεξιά και αριστερά. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε απλώνοντας το τυρί.
  5. Κλείνουμε την τορτίγια αρχίζοντας από το αριστερό περιθώριο προς το κέντρο, έπειτα από δεξιά προς το κέντρο και τέλος από κάτω προς τα επάνω σχηματίζοντας μια μέτρια φλογέρα.
  6. Ψήνουμε για 2 λεπτά στο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10'

Άρθρο
Συνταγή