Mini burger γαλοπούλας

Mini burger γαλοπούλας

  

00:40

 
Άτομα:
6

Συστατικά

  • Υλικά για τα burger:
  • 500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
  • ¼ κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 30 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Υλικά για τη σάλτσα τυριού:
  • 250 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
  • 60 γρ. NOYNOY Cheese Mix
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Υλικά για το σερβίρισμα:
  • Κέτσαπ
  • Μαγιονέζα light
  • Ντομάτα
  • Μαρούλι
  • 6 ψωμάκια για burger
  • Πατάτες τηγανιτές

00:40

 
Άτομα:
6

Εκτέλεση

1. Εκτέλεση για τα burger: Βάζουμε όλα τα υλικά για τα burger σε ένα μεγάλο μπολ και φορώντας γάντια μίας χρήσης τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει ο κιμάς.

2. Μόλις σφίξει ο κιμάς τον αφαιρούμε από το ψυγείο και φορώντας γάντια μίας χρήσης πλάθουμε μπιφτέκια των 80 γρ. περίπου. Κάθε μπιφτέκι που είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα του κιμά.

3. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια καλά και από τις δύο πλευρές. Κάθε μπιφτέκι που είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

4. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε ελαφρώς και τα ψωμάκια του burger για 1 λεπτό περίπου από την κάθε πλευρά.

5. Για τη σάλτσα τυριού: Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω από δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο NOYNOY για να λιώσει. Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε το αλεύρι και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά.

6. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε 4-5 δόσεις το NOYNOY Γεύσεις Σπιτικές συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μη δημιουργηθούν σβόλοι στο μείγμα μας. Μόλις ρίξουμε όλο το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει και να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα.

7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το  NOYNOY Cheese Mix. Αφού ανακατέψουμε καλά για να λιώσει δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν κριθεί απαραίτητο. Αφήνουμε το κατσαρολάκι στην άκρη.

8. Σύνθεση: Παίρνουμε τα ψωμάκια του burger, τοποθετούμε στην κάτω φέτα μαγιονέζα, κέτσαπ, από πάνω τοποθετούμε το μπιφτέκι και λίγη από την ποσότητα τις μπεσαμέλ. Κλείνουμε με ντομάτα, μαρούλι και με την πάνω φέτα ψωμιού.

9. Καρφιτσώνουμε με ξυλάκι για burger, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα ψωμάκια και μπιφτέκια και σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.