Συμβουλές

3 γρήγοροι τρόποι να καθαρίσετε τις συσκευές της κουζίνας!

Επειδή υπάρχουν μερικές μέρες (ειδικά το καλοκαίρι!) που δε θέλετε να περνάτε ατέλειωτες ώρες καθαρίζοντας… Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να καθαρίσετε άμεσα και αποτελεσματικά τις συσκευές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά και γλιτώστε χρόνο!

1.Το μπλέντερ

Το μυστικό για να καθαρίσετε στη στιγμή το μπλέντερ σας είναι: Μετά τη χρήση, μεταφέρετε την κανάτα απευθείας στον νεροχύτη και γεμίστε τη (λίγο πιο κάτω από τη μέση) με νερό. Προσθέστε μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων, τοποθετήστε την κανάτα ξανά στη βάση και βάλτε τη συσκευή σε λειτουργία για 20 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε καλά την κανάτα, κι αυτό ήταν!

2. Φούρνος μικροκυμάτων

Ο γρηγορότερος τρόπος για να καθαρίσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων είναι να τοποθετήσετε μέσα του μερικά κομμάτια χαρτί κουζίνας, αφού το βρέξετε. Στη συνέχεια, βάλτε το σε λειτουργία στην υψηλή ρύθμιση για 3-5 λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί από το βρεγμένο χαρτί κουζίνας θα μαλακώσει και θα διαλύσει τα καμένα λίπη. Μόλις κρυώσουν τα χαρτιά κουζίνας, χρησιμοποιήστε τα για να σκουπίσετε τα τοιχώματα του φούρνου μικροκυμάτων. Ακόμη, για να απομακρύνετε τις οσμές, μπορείτε να τοποθετήσετε μια κούπα με νερό και χυμό μισού λεμονιού και να το ζεστάνετε για 5 λεπτά. Αφήστε το μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για επιπλέον 5-10 λεπτά, προτού το αφαιρέσετε.

3. Καφετιέρα

Η κανάτα της καφετιέρας μπορεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτύξει στη βάση της ένα στρώμα από υπολείμματα καφέ και αλάτων. Για να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα, θα χρειαστείτε: πάγο, αλάτι και ένα λεμόνι. Αρχικά, τοποθετήστε 10-15 παγάκια στην κανάτα. Έπειτα κόψτε το λεμόνι σε τέσσερα κομμάτια και στύψτε τα δύο μέσα στην κανάτα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και ανακατέψτε καλά για 3 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο η εσωτερική επιφάνεια της κανάτας θα καθαρίσει πανεύκολα. Τέλος, ξεπλύνετε καλά την κανάτα.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού