Μυστικά

Τα μανιτάρια και τα μυστικά τους!

Πώς θα ξεχωρίζετε εύκολα τα είδη τους; Με τι θα τα μαγειρέψετε; Όλα τα μυστικά τους θα τα μάθετε εδώ!

Από τα αρχαία χρόνια τα μανιτάρια συνόδευαν μια μεγάλη ποικιλία φαγητών από σαλάτες μέχρι κρέας. Η ξεχωριστή γεύση και υφή τους χαρίζει μια ιδιαίτερη νοστιμιά όπου κι αν προστίθενται!

Ο πιο απλός τρόπος για να τα ξεχωρίζετε και να μην μπερδεύεστε είναι με βάση το σχήμα και το χρώμα τους. Πιο συγκεκριμένα, η τρούφα έχει σχήμα σφαιρικό και το χρώμα της μπορεί να είναι μαύρο ή άσπρο. Συνδυάζεται τέλεια με ζυμαρικά ή κρεατικά χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο άρωμα στο πιάτο σας!

Το σιτάκι έχει άσπρη και σφικτή σάρκα στο “καπέλο” του και μαγειρεύεται κυρίως τηγανιτό!

Τα ασπρομανίταρα ποικίλουν στο χρώμα τους από άσπρο μέχρι γκρι! Μπορείτε να τα βρείτε είτε ολόκληρα είτε κομμένα σε φέτες. Συνδυάζονται άψογα με τις σαλάτες και με ζυμαρικά!

Τα πλευρώτους έχουν περίεργο σχήμα. Από τη μια πλευρά έχουν αυλακώσεις κι από την άλλη πιο απλή υφή. Είναι τα πιο διαδεδομένα στη χώρα μας. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με επιτυχία τόσο με κρεατικά όσο και με θαλασσινά είτε ψητά είτε σε σούπες!

Το πορτομπέλο έχουν εντυπωσιακό μέγεθος και το χρώμα τους είναι καφέ. Είναι η ιδανική επιλογή για κάθε χορτοφάγο αφού έχουν γεύση κι άρωμα κρέατος!

Το πορτσίνι έχει χοντρό κορμό και απαλό δέρμα. Το άρωμά του θυμίζει κάστανο και φουντούκι. Μπορείτε να το δοκιμάσετε ψητό στα κάρβουνα με λίγο αλάτι ή να το συνοδέψετε με ζυμαρικά, ρύζι ή κρέας.

Το κανθαρέλα έχει πορτοκαλί χρώμα και εκ πρώτης όψεως θυμίζει τρομπέτα. Χρησιμοποιείται με άσπρες σάλτσες, ενώ στην Βόρεια Ελλάδα γίνεται μέχρι και γλυκό κουταλιού!

Τέλος, το μορχέλα έχει σχήμα κώνου και χρώμα ανοιχτό μπεζ. Χρησιμοποιείται σε σούπες και σαλάτες και σε αρκετά κρεατικά και αλλαντικά!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού