Συμβουλές

Γυαλίστε τα ασημικά σας σε λίγα μόνο λεπτά!

Δείτε πώς να κάνετε μαχαιροπίρουνα, πιατέλες και κηροπήγια να λάμπουν, με έξυπνες και οικονομικές λύσεις!

Σε ειδικές περιστάσεις, όπως η προετοιμασία ενός επίσημου δείπνου, μας δίνεται η δυνατότητα να επανεμφανίσουμε το παλιό μας ασημένιο σερβίτσιο. Το ασήμι είναι ένα ευαίσθητο υλικό, γι’ αυτό και η επιφάνεια των ασημένιων σκευών οξειδώνεται, με αποτέλεσμα να μαυρίζει.

Ας δούμε τρόπους για την αποφυγή της σκουριάς:

-Ανά διαστήματα, τρίψτε τα με ένα βαμβακερό πανί.

Μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο, ειδικό προϊόν για τον καθαρισμό των ασημικών.

-Τυλίξτε τα ασημικά σκεύη που δεν χρησιμοποιείτε σε βαμβακερά πανιά και φυλάξτε τα σε περιβάλλον χωρίς υγρασία.

Και τώρα, ας δούμε πως θα κάνετε τα ασημικά σας να λάμπουν ξανά:

Ανακατέψτε ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και αλάτι

Πρώτα, στρώνετε την επιφάνεια μιας λεκάνης με αλουμινόχαρτο. Έπειτα, φτιάξτε ένα διάλυμα με δύο κούπες ζεστό νερό, μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μία κουταλιά αλάτι. Βυθίζετε τα ασημικά σας στη λεκάνη και αφήνετε το διάλυμα να δράσει.

Τρίψτε τα με οδοντόκρεμα

Θα χρειαστείτε λίγη οδοντόκρεμα και ένα πανί. Απλώνετε την οδοντόκρεμα στο πανί και τρίβετε τις ασημένιες επιφάνειες μέχρι να εξαφανιστούν οι «λεκέδες» της σκουριάς. Για τα δύσκολα σημεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα, για αποτελεσματικότερο τρίψιμο.

Ξίδι και αλάτι

Βάζετε δύο κούπες ξίδι στη φωτιά και αφήνετε να ζεσταθεί, αλλά όχι να βράσει. Έπειτα, ρίχνετε το ξύδι σε ένα μπολ ή ένα λεκανάκι, προσθέτετε μία κουταλιά χοντρό αλάτι και βυθίζετε τα ασημικά σας στο μείγμα. Τα αφήνετε για 5 περίπου λεπτά στο διάλυμα και τέλος, ξεβγάζετε με νερό και σκουπίζετε μαλακά με ένα πανί.

Ανθρακούχο αναψυκτικό

Ένα ανθρακούχο αναψυκτικό, κατά προτίμηση διαφανές, μπορεί να απαλλάξει τα ασημικά σας από τη σκουριά! Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε τα σκεύη σε ένα μπολ με το αναψυκτικό και να το αφήσετε να δράσει.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού