Μυστικά

4 υλικά που θα απογειώσουν τα καθημερινά σου γεύματα

Η μαγειρική για εμάς είναι αγάπη!
Πως θα την απολαμβάνεις κάθε μέρα;

Κολατσιό για τα παιδιά, ταπεράκι για εσάς και έτοιμο φαγητό για το τέλος μίας δύσκολης μέρας… Καθημερινά και σε ελάχιστο χρόνο! Μα πώς γίνεται; Σίγουρα τα καταφέρνετε καλά μέχρι τώρα γι’ αυτό και οι παρακάτω συμβουλές είναι για να σας βοηθήσουν να απολαμβάνετε το καθημερινό μαγείρεμα ακόμα περισσότερο!

Προγραμμάτισε από το Σαββατοκύριακο

Σαφώς και δεν απαιτεί κανείς από εσάς να έχετε αποφασίσει ακριβώς τί θα μαγειρέψετε κάθε μέρα της εβδομάδας. Όμως το να σκεφτείτε πάνω κάτω πότε θα φάτε λαδερό, όσπριο ή κρέας, σας βοηθά να αγοράζετε τα υλικά σας όλα μαζί σας, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο, αφού δεν θα χρειάζεται να επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ καθημερινά. Μάλιστα, μία λίστα όπου θα καταγράφετε καθημερινά τα υλικά που τελείωσαν ή λείπουν από την κουζίνα σας θα σας υπενθυμίσει αμέσως τα απαραίτητα την ώρα που θα προγραμματίζετε τις αγορές σας!

Οργάνωσε την κουζίνα σου προτού ξεκινήσεις

  • Το να έχετε ήδη συγκεντρώσει στον πάγκο εργασίας σας τα υλικά που θα χρειαστείτε, καθώς και τα μαγειρικά σκεύη κοντά στην εστία μαγειρέματος θα κάνει σίγουρα τη διαδικασία
  • Μπορεί αρχικά να σας φαίνεται άσκοπο αυτό το 10λεπτο οργάνωσης, όμως ο χρόνος που θα αφιερώνατε στο να ανοιγοκλείνετε το ψυγείο ή τα
  • Σκεφτείτε, όμως, πόση ανακούφιση θα αισθανθείτε όταν αφού χρησιμοποιήσετε το μπολ ή το σουρωτήρι, το πλύνετε και το

Μάλιστα, μία λίστα όπου θα καταγράφετε καθημερινά τα υλικά που τελείωσαν ή λείπουν από την κουζίνα σας θα σας υπενθυμίσει αμέσως τα απαραίτητα την ώρα που θα προγραμματίζετε τις αγορές σας!

Οργάνωσε την κουζίνα σου προτού ξεκινήσεις

Το να έχετε ήδη συγκεντρώσει στον πάγκο εργασίας σας τα υλικά που θα χρειαστείτε, καθώς και τα μαγειρικά σκεύη κοντά στην εστία μαγειρέματος θα κάνει σίγουρα τη διαδικασία πιο απλή και σύντομη! Μπορεί αρχικά να σας φαίνεται άσκοπο αυτό το 10λεπτο οργάνωσης, όμως ο χρόνος που θα αφιερώνατε στο να ανοιγοκλείνετε το ψυγείο ή τα ντουλάπια όσο ζεσταίνεται το λάδι στο τηγάνι, θα μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε για να ψιλοκόψετε κάποιο υλικό, ή να μαρινάρετε το κρέας σας.

Καθάρισε απευθείας ό,τι χρησιμοποίησες

Φυσικά και δεν το ακούτε πρώτη φορά και γνωρίζετε ήδη πως η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά! Σκεφτείτε, όμως, πόση ανακούφιση θα αισθανθείτε όταν αφού χρησιμοποιήσετε το μπολ ή το σουρωτήρι, το πλύνετε και το τοποθετήσετε απευθείας να στεγνώσει. Θα σας πάρει μόνο μερικά δευτερόλεπτα, ώσπου να πάρει μία πρώτη βράση η σάλτσα σας, και θα είναι ήδη στη διάθεσή σας για την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείτε, δηλαδή άμεσα!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού