Μυστικά

4+1 βήματα για να σοτάρετε σαν επαγγελματίες!

Με αυτά τα βήματα θα πετύχετε το ιδανικό σοτάρισμα στο φαγητό σας για ιδιαίτερη γεύση και υφή!

Το σοτάρισμα είναι το μαγείρεμα ενός τρόφιμου σε υψηλή θερμοκρασία χρησιμοποιώντας μικρές ποσότητες λίπους όπως ελαιόλαδο. Είναι ιδανικό για μικρά και τρυφερά κομματάκια κρέατος όπως στήθος κοτόπουλου, για μικρά ψάρια ή για τα φιλέτα μεγαλύτερων ψαριών όπως σολομός και τέλος, για λαχανικά και φρούτα.

Βήμα 1

Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος για το σκεύος σας ώστε το τρόφιμο να έχει πλήρη επαφή με την επιφάνεια του σκεύους.

Βήμα 2

Ξεκινήστε με την προθέρμανση του σκεύους, μόνο του, σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτό το στάδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αν το σκεύος έχει την κατάλληλη θερμοκρασία το τρόφιμό σας δεν θα κολλήσει στην επιφάνεια του και θα πετύχετε το σωστό χρώμα!

Βήμα 3

Προσθέστε τη σωστή ποσότητα λίπους. Η λιπαρή ουσία αποτελεί το συνδετικό κρίκο που θα μεταφέρει την θερμότητα από την επιφάνεια του σκεύους στο τρόφιμό σας. Για έξτρα νοστιμιά χρησιμοποιήστε βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ!

Βήμα 4

Στεγνώστε και καρυκεύστε το τρόφιμό σας με μπαχαρικά που αναδεικνύουν τη γεύση του. Στη συνέχεια, προσθέστε το στο μαγειρικό σας σκεύος. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά και έπειτα χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή μέχρι να πάρει ωραίο κι έντονο χρώμα. Τέλος, γυρίστε του πλευρά μέχρι να ψηθεί σωστά και σβήστε τη φωτιά!

Βήμα 5

Μόλις είναι έτοιμο αποσύρετέ το. Τοποθετήστε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί ώστε να απομακρύνετε όλα τα περιττά λίπη που βρίσκονται στην επιφάνειά του!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού