Συμβουλές

6 τρόποι για να καθαρίσετε τα δοχεία φαγητού σας από υπολείμματα και μυρωδιές φαγητού

Τα τάπερ πλαστικά ή γυάλινα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού της κουζίνας. Ωστόσο, μετά τη χρήση τους, χρειάζεται το κατάλληλο καθάρισμα, για την αποφυγή δυσάρεστων λεκέδων και οσμών.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να καθαρίζετε και να αποθηκεύετε τα τάπερ σας:

1. Στην αρχή κάντε ένα ξέβγαλμα (ή πλύνετέ τα κανονικά αν έχετε χρόνο), αμέσως μετά το άδειασμα.

Το πρώτο βήμα για την εξάλειψη της όποιας μυρωδιάς από τα τάπερ, είναι να τα πλένετε το συντομότερο δυνατό. Ένα διεξοδικό πλύσιμο με ζεστό νερό και υγρό πιάτων είναι η καλύτερη λύση, αλλά και ένα αρχικό ξέπλυμα πριν το κανονικό πλύσιμο κάνει τη δουλειά του.

2. Αποθηκεύετε τα με λίγο αλάτι

Μετά το πλύσιμο, πασπαλίζετε τα με μια πρέζα αλάτι και αποθηκεύετέ τα κλειστά, έτσι ώστε να απαλλαχτείτε από τις ανεπιθύμητες μυρωδιές. Φυσικά, τα σκουπίζετε καλά πριν αποθηκεύσετε ξανά εκεί φαγητό.

3. Χρησιμοποιείτε ξύδι για το ξέπλυμα

Αφού πλύνετε τα τάπερ σας με ζεστό νερό και υγρό πιάτων, γεμίζετε τα με ξύδι και αφήνετέ τα για λίγα λεπτά, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι άσχημες μυρωδιές που τείνουν να μένουν για καιρό. Έπειτα, αδειάζετε το ξύδι και καθαρίζετέ τα ξανά με νερό και σαπούνι.

4. Τοποθετείτε μέσα για ένα βράδυ εφημερίδες

Οι έντονες μυρωδιές στα πλαστικά τάπερ, συνήθως εξαφανίζονται με τη βοήθεια μιας εφημερίδας. Τσαλακώνετε φύλλα εφημερίδας και γεμίζετε τα τάπερ σας, κλείνοντας το καπάκι. Βάζετέ τα στο ντουλάπι για ένα βράδυ ή και για περισσότερο. Όταν τις αφαιρείτε, μην ξεχνάτε να τα πλένετε καλά.

5. Βάζετε τα να πλυθούν στο πάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων

Φροντίστε να βάζετε τα τάπερ στο πάνω πάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων. Αν τα βάζετε στο κάτω ράφι, έρχονται σε επαφή με τις πιο ζεστές περιοχές του πλυντηρίου, με αποτέλεσμα να λιώνουν και να παραμορφώνονται.

6. Απομακρύνετε λεκέδες και μυρωδιές με τη χρήση μαγειρικής σόδας

Οι καθαριστικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας είναι ευρέως γνωστές για όλα τα σκεύη, όπως και στην περίπτωση των τάπερ. Απλά, αναμειγνύετε σόδα με ζεστό νερό και τρίβετε με το μείγμα το εσωτερικό των τάπερ. Αφήνετε τα έτσι για μία ημέρα και έπειτα ξεπλύνετε καλά. Επαναλάβετε μέχρι να έχουν φύγει όλοι οι λεκέδες και τα τάπερ να μυρίζουν καθαριότητα.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού