Μυστικά

6+1 μυστικά για φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Ανακαλύψτε αυτά τα μικρά κόλπα με τη βοήθεια των οποίων θα συντηρηθούν για μεγαλύτερο διάστημα τα φρούτα και τα λαχανικά σας.

  1. Από τη στιγμή που θα παρατηρήσετε ότι ένα φρούτο αρχίζει να χαλάει, απομακρύνετέ το αμέσως από τα υπόλοιπα, καθώς η μούχλα μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα σε αυτά.
  2. Για το κόψιμο των λαχανικών (και κυρίως των πράσινων) προτιμήστε τα κεραμικά μαχαίρια, επειδή λόγω της σύστασής τους, τα τρόφιμα δεν οξειδώνονται τόσο όσο στην περίπτωση των μεταλλικών μαχαιριών. Έτσι, θα παρατηρήσετε ότι τα λαχανικά δεν θα μαυρίζουν το ίδιο γρήγορα.
  3. Προκειμένου να διατηρήσετε για περισσότερες ημέρες τις μπανάνες, τυλίξτε τα κοτσάνια τους με πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε τες σε ένα καλάθι εκτός ψυγείου.
  4. Οι ντομάτες κρατούν καλύτερα τη γεύση τους και παραμένουν ζουμερές, όταν διατηρηθούν εκτός ψυγείου, με το κοτσάνι τους στραμμένο προς τα πάνω, επειδή είναι το σημείο απ’ όπου «αναπνέουν».
  5. Τα μυρωδικά παραμένουν φρέσκα για περισσότερο, όταν τοποθετούνται μέσα σε ένα βάζο με νερό.
  6. Τα μανιτάρια είναι πολύ ευαίσθητα στην υγρασία με αποτέλεσμα να μουχλιάζουν και να αλλοιώνονται εύκολα. Γι’ αυτό φροντίστε να τα συντηρείτε τυλιγμένα σε χαρτί ή σε μια χάρτινη σακούλα προκειμένου να αναπνέουν.
  7. Τοποθετήστε στο κάτω μέρος των συρταριών του ψυγείου σας, χαρτί κουζίνας ή εφημερίδες. Και τα δυο απορροφούν την υγρασία, συμβάλλοντας στην καλύτερη διατήρηση των φρούτων και των λαχανικών.

Σημασία έχει και ο τρόπος που πλένονται τα φρούτα και  λαχανικά, όχι μόνο για τη συντήρησή τους, αλλά και για να διατηρήσουν όλες τις βιταμίνες τους. Ο καλύτερος τρόπος για να πλυθούν, είναι να τα αφήσετε κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίβοντάς τα ελαφρώς με μια μαλακή βούρτσα. Επομένως, αποφύγετε να τα μουλιάζετε και μην χρησιμοποιείτε σαπούνι γιατί όχι μόνο δεν σκοτώνει τα μικρόβια, αλλά και απορροφάται δυστυχώς από τα τρόφιμα.

 

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού