Εξοπλισμός

Cocktail κανείς;

Φτιάξτε τα καλύτερα κοκτέιλ για όλη την παρέα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό!

Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι, είναι η καλύτερη εποχή για να στήσετε ένα μίνι μπαρ στο μπαλκόνι ή στον κήπο, είτε πάνω σε ένα μικρό τρόλεϊ, είτε σε έναν μεγάλο δίσκο.

Πέρα από τα ποτά και τα ποτήρια, προσθέστε και ένα σετ με τον απαραίτητο εξοπλισμό για cocktail για να φτιάχνετε ανά πάσα στιγμή, παγωμένες γεύσεις για εσάς και την παρέα!

Σίγουρα θα χρειαστείτε:

Shaker

Προτιμήστε ένα αμιγώς μεταλλικό shaker για μεγαλύτερη αντοχή.

Κουταλάκι ανάμειξης

Πρόκειται για ένα κουταλάκι με μακριά λαβή, που θα χρειαστείτε για να αναμείξετε το cocktail στο ποτήρι ή για να υπολογίσετε μια μικρή δόση ενός συστατικού.

Στραγγιστήρι πάγου

Το εργαλείο αυτό συγκρατεί τα παγάκια, όταν θέλετε να αδειάσετε το μίγμα του cocktail στο ποτήρι, χωρίς τον πάγο.

Φτυαράκι και τσιμπίδα πάγου

Και τα δυο χρησιμεύουν για να πιάνετε πάγο. Το φτυαράκι εξυπηρετεί για μεγαλύτερες ποσότητες τριμμένου πάγου, ενώ η τσιμπίδα είναι για την περίπτωση που θέλετε να πιάσετε μεμονωμένα παγάκια, μια φέτα ενός φρούτου ή μια γαρνιτούρα (όπως φυλλαράκια μέντας κ.α.).

Γουδοχέρι

Ενδεχομένως ήδη έχετε ένα στην κουζίνα σας και είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να πολτοποιήσετε φρούτα ή να λιώσετε φύλλα μέντας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μιξεράκι.

Μαχαίρια

Φροντίστε να έχετε εύκαιρα τα κατάλληλα (κοφτερά) μαχαίρια καθώς και μια μικρή επιφάνεια κοπής για να μπορείτε να κόβετε λεπτές φέτες λεμονιού και άλλων φρούτων.

Ανοιχτήρια, σουβέρ και καλαμάκια

Και τα 3 είναι must!

Όσον αφορά το ανοιχτήρι σας, είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε ένα καλό και συμπαγές, γιατί θα το έχετε για περισσότερο καιρό.

Κάθε cocktail συνοδεύεται από ένα σουβέρ. Αποφύγετε τα χάρτινα και τα γυάλινα και προτιμήστε σουβέρ φτιαγμένα από φελλό, καθώς είναι εκείνα που πραγματικά συγκρατούν την υγρασία, ενώ δε φθείρονται τόσο εύκολα (ούτε υπάρχει φόβος να σπάσουν!)

Τα καλαμάκια χρησιμοποιούνται συνήθως για ποτά και cocktail που σερβίρονται σε ψηλά ποτήρια, αλλά και σε κοντά εφ’ όσον είναι πολύ παγωμένα. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν τοποθετούμε καλαμάκι σε cocktail ή ποτά που δεν έχουν πάγο.

Μην ξεχνάτε ότι τα cocktail είναι μικρές δημιουργίες. Γι’ αυτό πειραματιστείτε με συνταγές και υλικά και πάνω απ’ όλα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού