Συμβουλές

Εξοπλιστείτε με… οργάνωση για τη νέα σχολική χρονιά!

Παρακάτω θα βρείτε 3 εύκολες συμβουλές για να οργανώσετε την καθημερινότητα των παιδιών εν όψει του σχολείου!

Σταθμός Διαβάσματος:

Ενισχύστε τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα των παιδιών, δημιουργώντας έναν ‘Σταθμό Διαβάσματος’. Ορίστε έναν συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού, ως ‘σταθμό διαβάσματος’. Μπορεί να είναι ένα τετράγωνο τραπέζι, ένα μικρό γραφείο, ένα τρόλεϊ με ροδάκια, ακόμη και μια γωνιά του τραπεζιού της κουζίνας. Εκεί, θα συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα (μολύβια, γόμες, ξύστρες κτλ.) σε βάζα, καλάθια ή κουτιά με αυτοκόλλητα όπου θα αναγράφεται το περιεχόμενο τους. Έτσι, τα παιδιά δε θα ψάχνουν παντού για τον χάρακα, ενώ  θα αναπτύξουν και τη συνήθεια να διατηρούν σε τάξη τον σχολικό εξοπλισμό τους.

Τα ρούχα του σχολείου:

Μετατρέψτε το ντύσιμο των παιδιών πριν το σχολείο σε αυτόματη διαδικασία! Πώς; Πολύ απλά, κάθε Κυριακή οργανώστε ένα σετ ρούχων για κάθε ημέρα της εβδομάδας και τοποθετήστε ταμπέλες με τις ημέρες της εβδομάδας πάνω στις κρεμάστρες. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα ντύνονται μόνα τους το πρωί και εσείς δε θα ψάχνετε βιαστικά σε όλο το σπίτι για να βρείτε τη ‘γαλάζια ζακέτα’!

Ένα ημερολόγιο… κορνίζα:

Σε ένα μεγάλο κάδρο, τοποθετήστε αυτοκόλλητα χαρτάκια: ένα για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Εκεί, θα σημειώνετε όλες τις καθημερινές ασχολίες και υποχρεώσεις των παιδιών στο σπίτι. Βάλτε το κάδρο σε ένα κομβικό σημείο του σπιτιού: στην είσοδο ή στην κουζίνα για παράδειγμα. Με αυτό το σύστημα μπορείτε να ανανεώνετε και να τροποποιείτε όσο και όποτε θέλετε το ημερολόγιο, απλά κολλώντας και ξεκολλώντας τα χαρτάκια.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού