Μυστικά

Η πιο πετυχημένη ζύμη τάρτας!

Τί άλλο χρειάζεται εκτός από την ειδική φόρμα για τάρτες;

Οι γεμιστές τάρτες, ένα από τα αγαπημένα γεύματα μικρών και μεγάλων, ετοιμάζονται εύκολα, απαιτούν όμως ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχουν! Είτε προτιμάτε τις αλμυρές τάρτες, όπως αυτή η ξεχωριστή τάρτα με γεύση καρμπονάρα , είτε τις γλυκές, σαν αυτήν την απολαυστική τάρτα με κρέμα αμυγδάλου με μήλα , τα παρακάτω απλά βήματα θα σας βοηθήσουν ώστε να πετυχαίνετε πάντα την πιο τραγανή και πεντανόστιμη ζύμη τάρτας!

1.Επιλέξτε το κατάλληλο σκεύος

Ένα σχετικά βαθύ ειδικό αντικολλητικό ταψί ή μία ειδική φόρμα για τάρτες είναι απαραίτητος εξοπλισμός για την κουζίνα σας. Παρόλο που οι τάρτες συνηθίζεται να σερβίρονται σε πορσελάνινα σκεύη, στην πραγματικότητα εάν θέλετε τη ζύμη σας τραγανή θα πρέπει να την ψήσετε σε μεταλλικό σκεύος.

2.Ζυμώστε λίγη ώρα και αφήστε να ξεκουραστεί

Για να γίνει η ζύμη σας τραγανή θα πρέπει να ζυμωθεί για 10-15’ γρήγορα, χωρίς να επιμείνετε πολύ, κι έπειτα να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Το φύλλο χρειάζεται να είναι λεπτό και όχι ελαστικό. Αφού βουτυρώσετε ελαφρώς την ταρτιέρα και απλώσετε το φύλλο επάνω της, τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 20-25’, ώστε να μη συρρικνωθεί κατά το ψήσιμο.

3.Ψήστε πρώτα με ωμό ρύζι ή όσπρια

Και όμως, με το να ψήσετε τη ζύμη της τάρτας πρώτα με φασόλια ή ρύζι θα πετύχετε να μην σας φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο! Τοποθετήστε λίγο αντικολλητικό χαρτί πάνω στο φύλλο, απλώστε πάνω του το ρύζι ή τα φασόλια και ψήνετε για 10’. Ύστερα, αφαιρείτε το χαρτί και τρυπάτε την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι ή μαχαίρι και ψήνετε για άλλα 10’ μέχρι να ροδίσει.

4.Ξεφορμάρετε και αφήστε να κρυώσει

Η τάρτα σας είναι ήδη καλοψημένη και έτοιμη να τη γεμίσετε! Το μόνο που χρειάζεται για να είναι σίγουρα πετυχημένο το αποτέλεσμα είναι, αφού τη βγάλετε από τον φούρνο, να την σκεπάσετε με μία υφασμάτινη πετσέτα για λίγα λεπτά. Έτσι, δεν θα πανιάσει το φύλλο από την υγρασία και θα παραμείνει τραγανή μέχρι να της προσθέσετε τη γέμιση.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού