Συμβουλές

Μικρή – μεγάλη κουζίνα

Αξιοποιήστε έξυπνα τους κρυφούς χώρους της κουζίνα σας!

Τα πλαϊνά των χαμηλών ντουλαπιών

Εξοικονομήστε χώρο, βιδώνοντας τετράγωνα μεταλλικά καλάθια στο πλάι ενός ντουλαπιού και τοποθετήστε μέσα τους, πετσέτες, γάντια και ποδιές κουζίνας.

Πάνω από τον νεροχύτη

Τοποθετήστε μια  μεταλλική μπάρα ή γάντζους πάνω από τον νεροχύτη της κουζίνας και κρεμάστε εκεί κατσαρόλες, σπάτουλες κτλ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αδειάσετε ένα ολόκληρο  ντουλάπι.

Το ψυγείο

Πάνω από το ψυγείο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ράφι ή μερικά όρθια διαχωριστικά, στα οποία μπορείτε να βάλετε εξοπλισμό όπως επιφάνειες κοπής, λεπτά ταψιά ή καπάκια από τάπερ. Και αν σας περισσεύει ακόμα λίγος χώρος, μπορείτε να αποθηκεύσετε πάνω από το ψυγείο μια κατσαρόλα (ή μια μικρή γάστρα) που δε χρησιμοποιείτε τακτικά.  Μπορείτε ακόμη, και  να εκμεταλλευτείτε την πόρτα του ψυγείου, για να στερεώσετε με τη βοήθεια μαγνητών, μικρά βαζάκια μπαχαρικών.

Κρυφές γωνιές

Αν ο πάγκος της κουζίνας σας είναι μονίμως γεμάτος μικροσυσκευές, τότε μια πρακτική λύση είναι να τοποθετήσετε δυο ή τρία μικρά γωνιακά ράφια, πάνω  από τον πάγκο, για να τοποθετείτε όλες τις μικροσυσκευές όσο δε χρησιμοποιούνται. Ακόμη, μπορείτε κάτω από τα ράφια να προσθέσετε γάντζους και να κρεμάσετε τα φλιτζάνια σας.

Πόρτες ντουλαπιών

Κολλήστε ένα κομμάτι φελλό στην εσωτερική πλευρά μιας πόρτας ντουλαπιού. Εκεί, μπορείτε να καρφιτσώσετε ελαφριά σύνεργα, όπως για παράδειγμα κουταλάκια μέτρησης δοσολογιών, ή ακόμη και ένα σακουλάκι με φακελάκια τσαγιού.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού