Μυστικά

Μυστικά για εύκολο πρωινό ξύπνημα

Ώρα για σχολείο; Ώρα για πρωινό ξύπνημα με… διάθεση στα ύψη!

Οι διακοπές τελείωσαν και όλοι επιστρέφουν στους καθημερινούς ρυθμούς τους. Όμως για τους μικρούς μας φίλους αυτό είναι λιγάκι πιο δύσκολο. Σας προτείνουμε τεχνικές και μικρά μυστικά που θα κάνουν το πρωινό τους ξύπνημα για το σχολείο πιο ευχάριστο γι’ αυτούς και πιο εύκολο για σας.

Προετοιμασία από το βράδυ.

·Βάλτε τα για ύπνο νωρίς. Όταν έχουν χορτάσει ύπνο, ξυπνάνε πιο εύκολα το πρωί.

·Ένα ζεστό ποτήρι γάλα πριν κοιμηθούν, βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου, ενισχύοντας τα επίπεδα σεροτονίνης.

Πρωινό γεύμα

Αποτελεί το πιο βασικό γεύμα της ημέρας. Είναι ο παράγοντας που καθορίζει τα επίπεδα ενέργειας και πείνας και βοηθάει τους μικρούς μαθητές να έχουν διάθεση για μία γεμάτη σχολική ημέρα.

·Φροντίστε, το πρωινό τους να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ώστε να είναι όσο πιο θρεπτικό γίνεται.

·Αν το παιδί σας δεν τρώει πρωινό, επειδή ανακατεύεται ή πεινάει αργότερα, μπορείτε πολύ εύκολα να του αλλάξετε τη νοοτροπία!

·Αρχίστε να εντάσσετε το πρωινό στην καθημερινότητά του. Ξυπνώντας 10 λεπτά νωρίτερα είναι αρκετά ώστε να ετοιμάσετε ένα υγιεινό, ελαφρύ γεύμα και να το απολαύσει με ηρεμία.

·Μην ξεχνάτε πώς αποτελείτε το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά σας! Αν τρώτε εσείς πρωινό, θα τρώνε και αυτά.

Εκμεταλλευτείτε τα Σαββατοκύριακα ετοιμάζοντας το πρωινό παρέα με το παιδί σας. Δείτε πιο κάτω μερικές έξυπνες ιδέες που θα κάνουν το πρωινό τους γεύμα… παιχνιδάκι!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού