Μυστικά για πιο ελαφριά πιάτα
Με λίγες τροποποιήσεις στο καθημερινό σας μαγείρεμα, μπορείτε να φτιάχνετε πιο ελαφριά γεύματα χωρίς όμως να στερείστε!
Λιγότερο ελαιόλαδο
Να θυμάστε ότι μισή κουταλιά της σούπας αντιστοιχεί σε κάθε μερίδα. Επομένως, όταν προσθέτετε ελαιόλαδο στο φαγητό σας, αντί να αδειάζετε το λάδι απευθείας από το μπουκάλι στην κατσαρόλα, υπολογίστε την ποσότητα με το κουτάλι.
Προτιμήστε ψητά στο γκριλ ή στο φούρνο
Αν τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι και με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα λαδιού (μια κουταλιά της σούπας), δεν είναι τόσο ανθυγιεινό, εφ’ όσον βέβαια, δεν καταναλώνετε τηγανητές τροφές υπερβολικά συχνά. Παρ’ όλα αυτά, τις περιόδους που θέλετε να τρέφεστε πιο ελαφριά και υγιεινά, είναι προτιμότερο να ψήνετε στον φούρνο ή στο γκριλ, καθώς αυτοί οι τρόποι είναι συγκριτικά υγιεινότεροι και πιο ευεργετικοί για τον οργανισμό.
Γιαούρτι και γάλα
Αντί για σως ή μαγιονέζα, προτιμήστε το γιαούρτι. Είναι τέλειο για ντρέσινγκ στη σαλάτα, για να φτιάξετε πατατοσαλάτα ή τονοσαλάτα, ακόμη και για να γαρνίρετε ψητά λαχανικά. Το γάλα (φρέσκο και εβαπορέ), είναι κι αυτό ένα μυστικό συστατικό που θα χαρίσει μια πιο πλούσια γεύση στα πιάτα σας. Προσθέστε το σε σάλτσες κρέατος, ζυμαρικών ή σε χτυπημένα αυγά για ομελέτα.