Μυστικά

Μυστικά για την μελιτζάνα

Λατρεύετε την μελιτζάνα, αλλά όποτε την μαγειρεύετε κάτι σας παραξενεύει στην γεύση της;

Μάθετε για τα 3 μυστικά που θα σας σώσουν:

  • Για να φύγει η πικρή γεύση από τη μελιτζάνα, πριν το μαγείρεμα, κόψτε την και αλατίστε την. Αφήστε τη για μισή έως μια ώρα. Έπειτα  ξεπλύνετε και συνεχίστε με το μαγείρεμα.
  • Αν θέλετε να φτιάξετε μελιτζανοσαλάτα, καλό είναι να προτιμήσετε τις λευκές μελιτζάνες. Έχουν λιγότερα σποράκια και είναι από μόνες  τους πιο γλυκιές.
  • Όταν φτιάχνετε μπριάμ, κόψτε τη μελιτζάνα σε ροδέλες και έπειτα κάθε ροδέλα σε 4 ή 6 κομμάτια. Θα ψηθούν ομοιόμορφα και σε  λιγότερο χρόνο.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού