Συμβουλές

Πικνίκ την Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα είναι ιδανική μέρα για να οργανώσετε ένα πικνίκ με αγαπημένα πρόσωπα!

Στολισμός καλαθιού

Στολίστε το καλάθι σας με ένα μαντίλι, μερικά λουλούδια, κορδέλες, χρωματιστή ταινία, μπογιά και ό, τι άλλο σκεφτείτε!

Τα απολύτως απαραίτητα

  • Μια (ή περισσότερες, αν είστε πολλοί) ζεστή κουβέρτα! Είναι ό, τι πρέπει για να καθίσετε αναπαυτικά και να απολαύσετε όμορφες στιγμές κουβεντιάζοντας στην φύση!
  • Χαρταετός: Αντί για έναν μεγάλο χαρταετό, μπορείτε εναλλακτικά να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά μικρούς, χρωματιστούς χαρταετούς. Ζωγραφίστε τους, κάντε κολαζ, χρησιμοποιήστε παλιά υφάσματα κτλ. Ένας πολύ απλός τρόπος είναι να πάρετε μια χαρτοπετσέτα, να κολλήσετε πάνω στην μια μεριά της σταυρωτά 2 ξυλάκια παγωτού και έπειτα να στολίσετε τον μίνι χαρταετό με χρυσόσκονη, μπογιά ή ό, τι άλλο επιθυμείτε και στην συνέχεια να στερεώσετε ένα σκοινάκι ή μια κορδέλα, ως ουρά!
  • Φορητά ηχεία που συνδέονται με το κινητό, ή ένα φορητό ραδιόφωνο για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική στο πικνίκ.
  • Τροφές και σνακ που μπορείτε να φάτε εύκολα με τα χέρια (κράκερ, κριτσίνια, ελιές, φρούτα και λαχανικά).
  • Αν έχετε έτοιμα ντιπ (όπως ταραμοσαλάτα για παράδειγμα!), μπορείτε να τα βάλετε σε γυάλινα βάζα ή αν έχετε περισσότερα από ένα ντιπ, βάλτε τα σε ένα δίσκο για muffins, τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη.
  • Προτιμήστε να τυλίξετε την λαγάνα σε μια υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας. Έτσι θα διατηρήσει καλύτερα την υγρασία και το άρωμά της.

Challenge με τον χαρταετό

  • Μετατρέψτε το πέταγμα  του χαρταετού σε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα δραστηριότητα: Με ένα χρονόμετρο, χρονομετρήστε διαδοχικά κάθε άτομο την ώρα που κρατάει τον χαρταετό, για να υπολογίσετε πόσα λεπτά θα μείνει ο χαρταετός στον αέρα. Ή (ειδικά αν ο αέρας είναι λιγοστός!), μπορείτε να χρονομετρήσετε τον χρόνο που χρειάζεται ο καθένας για να ανεβάσει ψηλά τον χαρταετό.  Σε κάθε περίπτωση, ο νικητής κερδίζει το μεγαλύτερο κομμάτι χαλβά!
  • Τέλος, πάρτε μαζί σας μια τράπουλα, ένα επιτραπέζιο, μια μπάλα ή όποιο παιχνίδι σας αρέσει και εκμεταλλευτείτε τον ανοιχτό χώρο για να διασκεδάσετε!

Mετά το φαγητό, φροντίστε να περπατήσετε λίγο για να χαρείτε το τοπίο, την ηρεμία και πάνω απ’ όλα τον καθαρό αέρα!

Καλή Καθαρά Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή με αγάπη, χαρά και παιχνίδι στην φύση!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού