Μυστικά

Πλιγούρι: Το δημητριακό που αξίζει μια θέση στην κουζίνα σας!

Πόσο καλά γνωρίζετε τις ιδιότητές του;

Το πλιγούρι -που είναι στην ουσία ψιλοκομμένο σιτάρι- χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στις κουζίνες της Ευρώπης αλλά και της Μέσης Ανατολής αν και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει και έχει «τρυπώσει»  και στην Ινδική κουζίνα.  Πλέον έχει μπει δυναμικά στο καθημερινό διαιτολόγιο μας καθώς η θρεπτική του αξία είναι υψηλή και είναι αντάξιο υποκατάστατο των ζυμαρικών αλλά και του ρυζιού.

Πιο συγκεκριμένα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, ιχνοστοιχεία και μέταλλα!

Εσείς γνωρίζατε πώς το πλιγούρι μπορεί να σας βοηθήσει να ρίξετε την πίεσή σας  αλλά και το δείκτη της ζυγαριάς σας; Άλλωστε δεν θεωρείται τυχαία το δημητριακό που αδυνατίζει! Χάρη στις φυτικές του ίνες αλλά και στο χαμηλό γλυκαιμικό του προφίλ έχει υψηλό δείκτη κορεσμού.  Σκεφτείτε πως μια κούπα πλιγούρι διαθέτει μόλις 200 θερμίδες!

Ο τρόπος παρασκευής του είναι πολύ εύκολος. Για το σωστό βράσιμο η αναλογία είναι 1 φλιτζάνι πλιγούρι προς 2 φλιτζάνια νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλιγούρι σε διάφορα μείγματα κρέατος ή να το χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό.

Έχετε δοκιμάσει να προσθέσετε το πλιγούρι σε σαλάτα;;; Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκίμασε τη Σαλάτα με πλιγούρι και dressing γιαουρτιού NOYNOY για ένα ελαφρύ αλλά και νόστιμο γεύμα!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού