Εξοπλισμός

Ποια μαχαίρια χρειάζομαι στην κουζίνα;

Τα μαχαίρια είναι, αναμφίβολα από τα πιο απαραίτητα σύνεργα σε μια κουζίνα και σίγουρα χρησιμοποιούνται σε μεγάλη συχνότητα. Ένα καλό σετ μαχαιριών το χρειάζεστε οπωσδήποτε (ακόμη κι αν η παρουσία σας στην κουζίνα είναι σποραδική). Μη διστάσετε να επενδύσετε σε ένα ακριβότερο σετ μαχαιριών, γιατί θα κρατήσουν για πάρα πολλά χρόνια. Πριν διαλέξετε τα μαχαίρια που θα αγοράσετε, κρατήστε τα πρώτα στα χέρια σας: πρέπει να τα αισθάνεστε άνετα αλλά και σταθερά.

Καλά όλα αυτά, αλλά πόσα μαχαίρια χρειάζεστε; Στην πραγματικότητα έχετε ανάγκη μόνο από 4 μαχαίρια με τα οποία μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα στην κουζίνα σας και είναι τα εξής:

1. Μαχαίρι του σεφ

Αυτό το μαχαίρι είναι ιδανικό για να κόβετε το κρέας και να τεμαχίζετε τα λαχανικά. Όμως στην πράξη πρόκειται για μαχαίρι γενικής χρήσης. Για παράδειγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ορισμένα είδη τυριών ή για να κόψετε μια πίτα κ.α.

2. Οδοντωτό μαχαίρι

Stainless steel cookware

Μοιάζει με το μαχαίρι ψωμιού, αλλά είναι πιο κοντό σε μήκος και πιο κοφτερό. Είναι κατάλληλο για να κόβετε με ακρίβεια ‘εύθραυστα’ φρούτα και λαχανικά ή να κόψετε σε τρίγωνα ένα τοστ. Συχνά αυτό το μαχαίρι αποκαλείται «μαχαίρι ντομάτας».

3. Μαχαίρι ξεφλουδίσματος

Μοιάζει με μια μικρότερη εκδοχή του μαχαιριού του σεφ. Η κοφτερή λεπίδα του είναι τέλεια για το ξεφλούδισμα φρούτων και λαχανικών, για δημιουργία γαρνιτούρας, καθαρισμό γαρίδων κ.α.

4. Μαχαίρι για φιλέτο

Αυτό το μαχαίρι το χρειάζεστε για να αφαιρείτε το κρέας από το κόκαλο, να κόβετε ωμό ψάρι ή κρέας και τυρί.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού