Εξοπλισμός

Ποια τα οφέλη μιας μηχανής παρασκευής ζυμαρικών;

Το σπιτικό φαγητό είναι φυσικά η πρώτη επιλογή για όλους! Τα σπιτικά μακαρόνια όμως; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο πιο ωφέλιμα είναι…

Είναι πιο οικονομικό, μακροπρόθεσμα, να φτιάχνει κανείς τα δικά του σπιτικά ζυμαρικά.

Επιπλέον, τα φρέσκα ζυμαρικά:
⦁    βράζουν γρηγορότερα σε σχέση με τα συσκευασμένα
⦁    έχουν φανερά καλύτερη γεύση
⦁    απορροφούν καλύτερα τις σάλτσες

Ακόμη με μια μηχανή παρασκευής ζυμαρικών μπορείτε να φτιάξετε μεγάλες ποσότητες αλλά και να πειραματιστείτε φτιάχνοντας ζυμαρικά από σπανάκι ή ντομάτα.
Τέλος, πρόκειται για μια διασκεδαστική διαδικασία που σίγουρα θα αρέσει και στα παιδιά να παρακολουθήσουν!

Μια γρήγορη συνταγή για να ετοιμάσετε τη ζύμη για μακαρόνια:

Συστατικά:

  • 300 γρ. αλεύρι από μαλακό στάρι, τύπου 00
  • 3 ολόκληρα αυγά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ψιλό αλάτι
  • 1 κ.σ. νερό

Κοσκινίστε το αλεύρι και δημιουργήστε μια στοίβα πάνω στον πάγκο σας. Στο κέντρο ρίξτε τα αυγά, το λάδι και το αλάτι. Χτυπήστε τα υλικά στο κέντρο με ένα πιρούνι, προσθέτοντας σταδιακά (με τα δύο χέρια) αλεύρι από τα τοιχώματα της στοίβας, μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Αν σας είναι δύσκολο να δουλέψετε τη ζύμη, προσθέστε λίγο νερό.

Έπειτα διπλώστε τη ζύμη με γρήγορες και κοφτές κινήσεις. Ζυμώστε, ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και συμπαγής. Φτιάξτε μια μπάλα με τη ζύμη, τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη για 1 ώρα. Η ζύμη για τη μηχανή παρασκευής ζυμαρικών είναι έτοιμη!

Αφού τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε, μπορούμε να τα βράσουμε εκείνη την ώρα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά (3-4’). Αλλιώς μπορούμε να τα αφήσουμε να στεγνώσουν και να τα αποθηκεύσουμε σε ξηρό μέρος για 3-4 μέρες.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού