Συμβουλές

Πως να αξιοποιήσετε τα παλιά σας σερβίτσια

Πόσα σερβίτσια έχουμε στο ντουλάπι μας χωρίς να τα χρησιμοποιούμε;

Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί για τον καθένα! Ίσως κάποιοι θεωρούν πως η μόδα τους έχει περάσει ή άλλοι να μην διαθέτουν ολόκληρο το σετ επειδή κάποια φλιτζάνια έχουν σπάσει. Σχεδόν όλα όμως διαθέτουν συναισθηματική αξία επειδή πολλά από αυτά τα έχουμε είτε κληρονομήσει είτε τα έχουμε αποκτήσει για να μας θυμίζουν παλιές καλές στιγμές.

Ακολουθώντας τις παρακάτω προτάσεις μπορείτε και πάλι να δώσετε ζωή στα παλιά σας σερβίτσια και να διακοσμήσετε το χώρο σας.

1) Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα φλιτζανάκια ως γλάστρες! Τοποθετήστε τα είτε στο κήπο σας είτε στο μπαλκόνι σας σε φωτεινό σημείο είτε στην είσοδο του σπιτιού σας! Μπορείτε να τα γεμίσετε με φυτά όπως έναν κάκτο! Όλα τα κακτοειδή μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε!

2) Αν σας έχουν περισσέψει μεγαλύτερα σκεύη όπως τσαγιέρες μπορείτε κάλλιστα να τις χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο! Λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας μπορείτε να φυτέψετε μεγαλύτερα φυτά αν απολαμβάνετε την κηπουρική. Θυμηθείτε όμως να ανοίξετε με ένα τρυπάνι μια τρυπούλα στο κάτω μέρος της τσαγιέρας ώστε να μπορούν να υποχωρούν τα υγρά. Θα ήταν επίσης χρήσιμο να τοποθετήσετε στον πάτο της χαλίκια για να διευκολύνεται η κυκλοφορία του νερού και του αέρα.

3) Αν επιθυμείτε να τα αξιοποιήσετε ως διακοσμητικό στοιχείο για το σπίτι σας.. Τότε μπορείτε πολύ απλά να αντικαταστήσετε τα υπάρχοντα κηροπήγια σας…Τοποθετώντας κεράκια στο εσωτερικό τους!

4) Τέλος το σχήμα τους είναι κατάλληλο για να το χρησιμοποιήσετε στο κομοδίνο σας ή στα συρτάρια σας ως αποθηκευτικός χώρος. Μέσα μπορείτε να βάλετε από κοσμήματα μέχρι και στυλό! Με αυτό τον τρόπο θα τα έχετε αποθηκευμένα και οργανωμένα!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού