Μυστικά

Πώς να κάνεις πιο ελαφριά τα λαδερά φαγητά

Ένας απλός τρόπος για πιο υγιεινά πιάτα

Αυτή την εποχή βρίσκουμε σε αφθονία φρέσκα φασολάκια, μπάμιες, μελιτζάνες και κολοκυθάκια, την πρώτη ύλη για τα λαδερά φαγητά, που είναι συνώνυμα του καλοκαιριού. Συχνά όμως, ίσως ακολουθώντας τις συμβουλές της γιαγιάς ή της μαμάς, υπερβάλλουμε στην ποσότητα του ελαιόλαδου, με αποτέλεσμα το γεύμα μας να είναι υπερβολικά λιπαρό και βαρύ.

Υπάρχει ένας απλός τρόπος να κάνουμε τα λαδερά φαγητά ελαφριά και υγιεινά, με όλη τη νοστιμιά τους ανέπαφη – απλά να παραλείψουμε το σοτάρισμα στο λάδι!

Βάλτε λίγο ζεστό νερό στην κατσαρόλα (ένα δάχτυλο πάνω απ’ τον πάτο) και όταν βράσει προσθέστε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Αφήστε τα 5 λεπτά να αχνίσουν και προσθέστε τα λαχανικά. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό κι αφήστε τα να μαγειρευτούν μέσα στα υγρά που θα βγάλουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέστε τη ντομάτα κι αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά ακόμα. Σβήστε τη φωτιά, αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι και τότε προσθέστε το ελαιόλαδο! Μ’ αυτό τον τρόπο η σάλτσα θα πήξει χωρίς το ελαιόλαδο να ζεσταθεί υπερβολικά και χάσει τα θρεπτικά συστατικά του.

Extra tip: Μπορείτε επίσης να σερβίρετε στα πιάτα και να προσθέσει ο καθένας όσο ελαιόλαδο προτιμάει.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού