Συμβουλές

Στην κουζίνα με τα παιδιά

Τα τελευταία χρόνια, η μαγειρική έχει γίνει πολύ δημοφιλής και δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και τα παιδιά να θέλουν να μαγειρέψουν… όπως η μαμά! Είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν «πώς φτιάχνεται το φαγητό», και επιπλέον θα διδαχτούν πειθαρχία, υπομονή και αγάπη για τη σωστή διατροφή!

Ξεκινήστε από τα ψώνια

Πάτε με το παιδί στην αγορά, έχοντας μαζί τη λίστα σας κι ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο. Μυρίστε μαζί τα φρέσκα φρούτα, ρωτήστε το αν προτιμάει σπαγγέτι Νο 10 ή 6, δώστε του να δοκιμάσει δείγμα από τον πάγκο με τα τυριά. Επίσης εξηγήστε του τη διαφορά στις τιμές και γιατί προτιμάτε συγκεκριμένα προϊόντα.

Η σωστή υγιεινή είναι προτεραιότητα

Σαπουνίστε σχολαστικά τα χέρια σας μαζί, καθαρίστε την επιφάνεια όπου θα μαγειρέψετε, δείξτε του πώς να πλένει σωστά τα λαχανικά και πόσο σημαντικό είναι αυτό για το τελικό αποτέλεσμα.

Παίξτε στα σίγουρα

Καλύτερα να αποφύγετε να μαγειρέψετε… κόκορα κρασάτο ως πρώτη επαφή του παιδιού με τη μαγειρική. Επιλέξτε απλές και δοκιμασμένες συνταγές που αγαπάει το παιδί, όπως πίτσα, ζυμαρικά ή μπισκότα.

Σαφείς ρόλοι

Τα μαχαίρια θα τα χρησιμοποιήσετε μόνο εσείς, όπως και το φούρνο, τα μάτια της κουζίνας, τα καυτά σκεύη. Αλλά αντίστοιχα δώστε ορισμένες αρμοδιότητες στο παιδί ώστε να δουλέψετε μαζί. Χωρίς πίεση αλλά με καλή διάθεση – αυτό είναι το κλειδί!

Φάτε μαζί!

Θα είναι η απόλυτη ανταμοιβή όταν ανακοινώσετε σε όλη την οικογένεια ότι αυτό που τρώτε το φτιάξατε μαζί. Σε όλους θα φανεί αμέσως πιο νόστιμο – και θα είναι!

Η φροντίδα μετά

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά… και η άλλη μισή είναι η ανάληψη ευθυνών. Αναθέστε στο παιδί απλά καθήκοντα, όπως να σηκώσει το τραπέζι (εκτός από βαριά και αιχμηρά αντικείμενα) και να σκουπίσει ή να φυλάξει στη θέση τους τα καθαρά σκεύη.

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού