Συμβουλές

Στο τραπέζι η οικογένεια έρχεται πιο κοντά

Τα οικογενειακά τραπέζια είναι μια συνήθεια που ενώνει την οικογένεια και κυρίως κάνει τα παιδιά να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια. Πρόκειται για μια εμπειρία εποικοδομητική και ευχάριστη. Δείτε τι συμβολίζει και πώς ωφελεί τα μέλη της οικογένειας.

Η ώρα του φαγητού συμβολίζει τη φροντίδα μεταξύ των μελών μιας οικογένειας. Είναι η στιγμή που μοιράζονται στιγμές και πράγματα που τους ενώνουν.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος αναπτύσσεται περισσότερο το αίσθημα της επαφής, μέσω της συζήτησης και της εξιστόρησης εμπειριών.

Το οικογενειακό τραπέζι είναι ένας χώρος όπου κυριαρχεί η ασφάλεια και η αίσθηση σύνδεσης και ζεστασιάς.

Οφέλη για την υγεία των παιδιών: Τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν συχνά οικογενειακά γεύματα, εμφανίζουν μειωμένα συμπτώματα άγχους και διατροφικών διαταραχών.

Δείτε μερικούς τρόπους να οργανώσετε το κυριακάτικο τραπέζι σας, με τη βοήθεια όλης της οικογένειας:

Επιλέξτε μαζί με τα παιδιά το μενού: Θα τους δώσετε τη χαρά να διαλέξουν και εκείνα τι θέλουν να φάνε, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Μαγειρέψτε μαζί τους: Στα παιδιά αρέσει να πειραματίζονται με κάτι που αδημονούν να φάνε. Στρώστε ένα μικρό τραπεζάκι κοντά στο σημείο που ετοιμάζετε τα εδέσματα και δώστε τους να δημιουργήσουν ή απλά να ετοιμάσουν. Έτσι, θα αρχίσουν να μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να συμβάλλουν και αυτά με τον τρόπο τους σε κάτι που ενώνει την οικογένεια.

Οικογενειακό τραπέζι σαν… γιορτή: Βάλτε χαρούμενη μουσική, λουλούδια, δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα που θα διαφέρει από την καθημερινότητα και αφήστε τα παιδιά να γίνουν μέρος της διαδικασίας, π.χ. να βάλουν τα μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι ή να μεταφέρουν τα πιάτα.

Απολαύστε την κάθε στιγμή: Δεν υπάρχει ωραιότερη στιγμή μέσα στην εβδομάδα από εκείνη που όλη η οικογένεια μαζεύεται ξανά, χωρίς έγνοιες για δουλειές και μαθήματα, χαλαρώνει, μοιράζεται τα νέα της και δοκιμάζει νόστιμες γεύσεις!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού