Μυστικά

Τα 3 καλά κρυμμένα μυστικά του αβοκάντο!

Μπορεί να είναι καιρό ‘’στη μόδα’’ αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζετε για το αβοκάντο;

Ο καιρός που θα απολαμβάνετε δροσερά πιάτα στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας πλησιάζει! Το αβοκάντο, λοιπόν, έχει την τιμητική του αφού δίνει γεμάτη, βουτυρένια γεύση και εξωτικό χρώμα στις σαλάτες, τις σος και τα ντιπ σας και είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, προσφέροντας την απαραίτητη θρεπτική του αξία σε ό,τι κι αν το συνδυάσετε.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά καλά μυστικά γι’ αυτό το τόσο ξεχωριστό φρούτο:

Πώς θα διαλέξετε το σωστό αβοκάντο;

Είναι, ίσως, από τα λίγα φρούτα που καλύτερα να αφήνετε να ωριμάζουν στο καλάθι σας. Πριν το αγοράσετε, φροντίστε να είναι ελαφρώς άγουρο, σκληρό και ομοιόμορφο εξωτερικά, χωρίς αλλοιώσεις και περίεργα χτυπήματα. Ένα σίγουρο τεστ είναι να το ανακινήσετε. Εάν ακούσετε το κουκούτσι του να ‘’κουδουνίζει’’ σημαίνει ότι κινείται ελεύθερα στο εσωτερικό του, οπότε καλύτερα να διαλέξετε κάποιο άλλο.

Πώς θα το καθαρίσετε εύκολα;

Αρχικά, χρειάζεστε ένα κοφτερό μαχαίρι, με το οποίο θα χαράξετε περιμετρικά το αβοκάντο, φτάνοντάς το μέχρι να ακουμπήσετε τον καρπό του. Έπειτα, το πιέζετε ελαφρά ώστε να το ανοίξετε και να χωριστεί στη μέση. Τέλος, αφαιρείτε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι βγάζετε μαλακά την ψίχα από το εσωτερικό του.

Πώς θα το διατηρήσετε φρέσκο;

Τί γίνεται, όμως, αν δεν το καταναλώσετε ολόκληρο; Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι να το κρατήσετε φρέσκο για λίγες μέρες ακόμα. Εάν πρόκειται για μερικές φέτες, τις οποίες θα καταναλώσετε εντός δύο -το πολύ- ημερών, τυλίξτε τες σε μία μεμβράνη μαζί με λίγο λεμόνι και κρατήστε τες στο ψυγείο. Ωστόσο, εάν θέλετε να διατηρήσετε το αβοκάντο για παραπάνω ημέρες, τοποθετήστε το κομμένο σε μεγάλα κομμάτια μέσα σε ένα τάπερ, μαζί με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση. Το θείο που απελευθερώνει το κρεμμύδι θα το διατηρήσει φρέσκο, χωρίς να του μεταφέρει την έντονη μυρωδιά του.

Τώρα, λοιπόν, που μάθατε όσα χρειάζεστε για το αβοκάντο, δοκιμάστε να φτιάξετε την απολαυστική σαλάτα Πανζανέλα με αβοκάντο και κρέμα γάλακτος NOYNOY!

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού