Μιλφέιγ διπλής σοκολάτας

Ένα υπέροχο Γαλλικό γλυκό σε μια διαφορετική εκδοχή. Μιλφέιγ με διπλή σοκολάτα! Τραγανά φύλλα μιλφέιγ με κρέμα από μαύρη και άσπρη σοκολάτα, για διπλή απόλαυση!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
15 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1 φύλλο

σφολιάτας

100 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα των φύλλων

500 γρ.

NOYNOY Γεύσεις Σπιτικές

3

κρόκους medium αυγών

50 γρ.

κορν φλάουρ

1 κ.γ.

εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

80 γρ.

λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη

70 γρ.

κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

200 ml

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη

Κακάο

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα.

Για τη βάση

2
  • Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας, με την μεγαλύτερη πλευρά να κοιτάζει προς το μέρος μας και το κόβουμε σε 3 κάθετα ίσα κομμάτια.
3
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και πασπαλίζουμε όλο τον πάτο ομοιόμορφα με κρυσταλλική ζάχαρη.
4
  • Απλώνουμε τα κομμάτια πάνω από τη ζάχαρη, αφήνοντας κενό μεταξύ τους, και πασπαλίζουμε εκ νέου με κρυσταλλική ζάχαρη. Καλύπτουμε με ένα φύλλο λαδόκολλας και τοποθετούμε από πάνω ένα ταψί ίδιου μεγέθους, για βάρος.
5
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρώς τα φύλλα. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα φύλλα στην άκρη να κρυώσουν.

Για την κρέμα

6
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το NOYNOY Γεύσεις Σπιτικές και τη μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ.). Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
7
  • Κατόπιν, σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
8
  • Με μία βαθιά κουτάλα, προσθέτουμε σε δόσεις το ζεστό μείγμα με το NOYNOY Γεύσεις Σπιτικές στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε όλο το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
9
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε την κρέμα σε 2 μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα και στο άλλο τη λευκή. Ανακατεύουμε καλά και τις δύο κρέμες μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στη άκρη να κρυώσουν.

Για τη γέμιση

10
  • Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ. Την χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια ωραία σαντιγί και την αφήνουμε στη άκρη.
11
  • Μοιράζουμε τη σαντιγί στα δύο μπολ με τις κρέμες. Με ένα σύρμα χειρός, ανακατεύουμε, μέχρι να αφρατέψουν και μεταφέρουμε την κάθε κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σύνθεση

12
  • Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στο πιάτο σερβιρίσματος και πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής, απλώνουμε το 1/3 της κρέμας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας.

Σύνθεση

13
  • Πασπαλίζουμε τα μιλφέιγ διπλής σοκολάτας με ζάχαρη άχνη, κακάο και σερβίρουμε.

Tip!

Είναι σημαντικό να έχουν κρυώσει καλά τα φύλλα σφολιάτας πριν τοποθετηθεί πάνω η σοκολάτα για να μην λιώσει.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού