play

Τρουφάκια

Δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αγοράσετε έτοιμα τρουφάκια γιατί με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα σπιτικά δικά σας τρουφάκια!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
15
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά για τα τρουφάκια

150 ml.

Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

50 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

300 γρ.

Σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

30 γρ.

Φουντούκια, καβουρδισμένα και πολύ ψιλοκομμένα

Υλικά για την επικάλυψη

220 γρ.

Φουντούκια θρυμματισμένα

100 γρ.

Ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ.

Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.

2

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 2 λεπτά.

3

Σε περίπτωση που δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν-μαρί.

4

Αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε ξανά.

6

Σκεπάζουμε πάλι το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 1 ½  ώρα.

Tip!

Όταν σχηματίζουμε τα τρουφάκια με τα χέρια μας πρέπει να φοράμε γάντια μιας χρήσης για να μη μαλακώσει το μείγμα από την θερμοκρασία των χεριών μας.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού