Σοκολατένιες μπάρες με μέντα
Ένα διαφορετικό ανοιξιάτικο γλύκισμα του οποίου η υφή και η γεύση θα σας ξετρελάνουν!
Με μια ματιά
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
Υλικά για τη σοκολατένια βάση
αλεύρι γ.ο.χ.
ζάχαρη, κρυσταλλική
βούτυρο NOYNOY, σε θερμοκρασία δωματίου
ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Υλικά για τη στρώση μέντας
ζάχαρη, άχνη
βούτυρο NOYNOY, σε θερμοκρασία δωματίου
νερό
εκχύλισμα μέντας
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για την επικάλυψη
βούτυρο NOYNOY
σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζουμε το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Αδειάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Αδειάζουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρίμαχου σκεύους διαστάσεων 15 x 25.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε τη σοκολατένια βάση να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
Εκτέλεση για τη στρώση μέντας
Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της μέντας πάνω από τη σοκολατένια βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο με τη μέθοδο μπεν μαρί, αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο, πασπαλίζουμε από πάνω με τη λιωμένη σοκολάτα, κόβουμε σε κύβους και σερβίρουμε.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!