Τούρτα Black forest ΝΟΥΝΟΥ

Κλασσική, αγαπημένη τούρτα για μικρούς και μεγάλους.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
60 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά για τα παντεσπάνι:

120 γρ.

 Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

150 γρ.

Αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

120 γρ.

Κακάο, κοσκινισμένο

200 γρ.

Κρυσταλλική ζάχαρη

9

 

Μεγάλα αυγά

1/2 κ.γ.

 

Βανίλια εκχύλισμα

Υλικά για την επικάλυψη:

840 γρ.

Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

50 γρ.

Ζάχαρη άχνη

1

 

Συσκευασία γλυκό του κουταλιού βύσσινο

150 γρ.

Flakes σοκολάτας κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Εκτέλεση για τα παντεσπάνι: Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
3
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το κακάο και με τη βοήθεια μίας σπάτουλας αδειάζουμε σε δόσεις μέσα στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
4
  • Παίρνουμε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ με αποσπώμενη βάση 20 εκ., τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο τους, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα.
5
  • Χωρίζουμε το μείγμα για τα παντεσπάνι σε δύο ίσες δόσεις και τις αδειάζουμε μέσα στις στρογγυλές φόρμες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
6
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
7
  • Εκτέλεση για την επικάλυψη: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και τη χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε 1 κ.σ. από το γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.

Σύνθεση γλυκού:

8
  • Ξεφορμάρουμε τα παντεσπάνι. Τα κόβουμε οριζόντια στη μέση με ένα πριονωτό μαχαίρι δημιουργώντας έτσι 4 ίσα στρογγυλά κομμάτια. Μεταφέρουμε το πρώτο κομμάτι στο σκεύος που θα σερβίρουμε και απλώνουμε πάνω του το ¼  της ποσότητας από την επικάλυψη.
9
  • Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι από πάνω και έπειτα απλώνουμε και σε αυτό άλλο ¼ της επικάλυψης. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα δύο κομμάτια παντεσπάνι. Αλείφουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη όλο το κέικ και στα πλάγια.
10
  • Διακοσμούμε από πάνω με έξτρα γλυκό του κουταλιού βύσσινο και με τα flakes σοκολάτας και σερβίρουμε.

Tip!

Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν καλά πριν τα ξεφορμάρουμε.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού