play

Σοκολατένια τούρτα με ζύμη σοκολατόπιτας

Μια διαφορετική σοκολατένια τούρτα χωρίς παντεσπάνι με ζύμη σοκολατόπιτας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΧΡΟΝΟΣ
60 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά για τη βάση (παντεσπάνι)

320 γρ.

Αλεύρι γ.ο.χ.

500 γρ

Ζάχαρη, κρυσταλλική

130 γρ.

Κακάο, κοσκινισμένο

2 ¼ κ.γ.

Μπέικιν πάουντερ

1 ¼ κ.γ.

Αλάτι

1 ¼ κ.γ.

Ξύδι

130 ml

Ηλιέλαιο

300 ml.

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης

300 ml.

Βραστό νερό

3

Αυγά μέτρια

1 ¼

Βανίλια, εκχύλισμα

Υλικά για την επικάλυψη

410 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ.

Κακάο, κοσκινισμένο

500 γρ.

Άχνη ζάχαρη

120 ml

Γάλα ΝΟΥΝΟΥ, πλήρες

2 κ.γ.

Βανίλια, εκχύλισμα

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Εκτέλεση για τη βάση: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη βάση εκτός από τα αυγά και με τη βοήθεια του σύρματος τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2
  • Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα.
3
  • Παίρνουμε δυο φόρμες με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. και τις αλείφουμε με βούτυρο και κακάο. Αδειάζουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ και στις δύο φόρμες στην ίδια ποσότητα.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

4
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο  ΝΟΥΝΟΥ μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το κακάο σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
5
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Τέλος, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
6
  • Μόλις ψηθεί τα παντεσπάνι τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάρα πολύ καλά. Τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά και ακουμπάμε το πρώτο παντεσπάνι στο σκεύος που θα σερβίρουμε το γλυκό.
7
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε πάνω του μία δόση από την επικάλυψη που έχουμε ετοιμάσει ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη επικάλυψη ώστε η επικάλυψη να απλωθεί ομοιόμορφα τόσο πάνω από το γλυκό όσο και στα τοιχώματα του.
8
  • Στολίζουμε με ότι σοκολατένια γλυκίσματα επιθυμούμε και σερβίρουμε.
Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού