Hasselback potatoes

Hasselback potatoes

  

00:10

 
Άτομα:
8
Εύκολο

Συστατικά

  • 8 Πατάτες, μεγάλου μεγέθους
  • 200 γρ. Τυρί NOYNOY Gouda, τριμμένο
  • 150 γρ. NOYNOY βούτυρο, λιωμένο
  • 150 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα γάλακτος πλήρης
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το τελείωμα
  • 5 – 6 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ένα ωραίο συνοδευτικό για τα ψητά σας πιάτα.

00:10

 
Άτομα:
8
Εύκολο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Τις στεγνώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τις κόβουμε κάθετα σε όλο το μήκος χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι κάτω.

 

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20 -25 λεπτά μέχρι να ψηθούν ελαφρώς, να μαλακώσουν και να ανοίξουν.

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί Gouda NOYNOY, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

 

Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και στις σχισμές που έχουν σχηματιστεί προσθέτουμε με προσοχή το μείγμα του τυριού Gouda NOYNOY με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και από πάνω αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο βούτυρο NOYNOY. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 180°C στον αέρα.

 

Τέλος, αφού βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Άρθρο
Συνταγή