Φασολάκια κοκκινιστά
Παραδοσιακό φαγητό που όλοι έχουμε συνηθίσει να το τρώμε από τις γιαγιάδες μας.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
1
συσκευασία φασολάκια
100 γρ.
βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
1
μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ.
σκόρδο ψιλοκομμένη
50 ml.
κόκκινο κρασί
400 γρ.
ντομάτα κον κασε
250 ml.
νερό
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
2
- Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα φασολάκια ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα.
3
- Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα κον κασέ, το νερό, αλάτι και πιπέρι .
4
- Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή για 30-40 λεπτά.
5
- Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε ζεστά.
Tip!
Ελέγχουμε κατά το βράσιμο μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό στο φαγητό μας.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!