Μουσακάς με λαχανικά

Ένα παραδοσιακό και φυσικά πολύ νόστιμο φαγητό φτιαγμένο με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
40 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά για τη σάλτσα:

2

πιπεριές φλωρίνης, ψιλοκομμένες

2

καρότα, κομμένα σε κύβους

1

στικ σέλερι, λεπτοκομμένο

4 κ.σ.

ελαιόλαδο

1

κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο

2

σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ.

ρίγανη, ξερή

1 κ.γ.

βασιλικό, ξερό

600 γρ.

σάλτσα ντομάτας, έτοιμη

Αλάτι & πιπέρι

Υλικά για τα λαχανικά:

1

μελιτζάνα

1

γλυκοπατάτα, μικρή

2

κολοκυθάκια, μέτρια

2

ντομάτες, μικρές

4-5 κ.σ.

ελαιόλαδο

1 κ.σ.

ρίγανη, ξερή

Υλικά για τη μπεσαμέλ:

400 γρ.

εβαπορέ NOYNOY Γεύσεις Σπιτικές

600 ml.

νερό

100 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

100 γρ.

αλεύρι γ.ο.χ.

3

κρόκους αυγών

¼ κ.γ.

μοσχοκάρυδο, τριμμένο

200 γρ.

παρμεζάνα, τριμμένη & έξτρα για το πασπάλισμα

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση για τη σάλτσα:

1
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα καρότα, το σέλερι, τις ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης και το ελαιόλαδο. Καραμελώνουμε καλά τα λαχανικά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
2
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το βασιλικό, την έτοιμη σάλτσα ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
3
  • Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, την πολτοποιούμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και έπειτα την αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τα λαχανικά:

4
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε πολύ λεπτές, κάθετες λωρίδες, πάχους 2 χιλ. Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
5
  • Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος, αδειάζουμε τη μισή σάλτσα που ετοιμάσαμε. Από πάνω τοποθετούμε τα μισά λαχανικά, εναλλάξ, το ένα πάνω στο άλλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα και από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά εναλλάξ. Πασπαλίζουμε με άλλο λίγο λάδι και σκεπάζουμε το σκεύος μ’ ένα αλουμινόχαρτο.
6
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 με 1μιση ώρα.
7
  • Αφού ψηθούν τα λαχανικά αφαιρούμε το σκεύος από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ:

8
  • Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει το αλεύρι στην κατσαρόλα.
9
  • Σε ένα σκεύος αραιώνουμε το εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές με το νερό. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αραιωμένο με νερό ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός για να μην κάνει σβόλους.
10
  • Αφήνουμε να δέσει η μπεσαμέλ καλά και τη δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας βγάζει γεύση αλευριού, σε αυτή την περίπτωση συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
11
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και την αδειάζουμε πάνω από τα λαχανικά.
12
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Tip!

Μπορούμε να ρίξουμε και λίγη μπεσαμέλ μέσα στη σάλτσα για να γίνει πιο λεία

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού