Μπρόκολο ψητό με κρέμα γάλακτος

Ποιος είπε ότι το μπρόκολο δεν είναι νόστιμο? Η συνταγή αυτή θα σας αποδείξει ότι μπορεί και το μπρόκολο να είναι ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

1

κιλό Mπρόκολο

150γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ λιωμένο

2 κ.γ.

Ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό από ένα πορτοκάλι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500ml.

Κρέμα γάλακτος NOYNOY Light

2

σκελίδες σκόρδο σπασμένες

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
2
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τα 2/3 από το μπρόκολο  χωρίς το κοτσάνι και κομμένο σε μακρόστενες φέτες, πασπαλίζουμε παντού με το βούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια και ψήνουμε για 15 λεπτά.
3
  • Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο μπρόκολο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
4
  • Μόλις μαλακώσει τελείως το μπρόκολο στην κατσαρόλα το αδειάζουμε σε δόσεις στο multi μέχρι να διαλυθεί, όχι όμως τελείως.
5
  • Αφού ψηθεί καλά το μπρόκολο που έχουμε στο φούρνο το αδειάζουμε σε μια πιατέλα περιχύνουμε από πάνω τη κρέμα και σερβίρουμε ζεστά.

Tip!

Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε και με κουνουπίδι. Είναι εξίσου νόσιτμο.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού