Hasselback potatoes

Ένα ωραίο συνοδευτικό για τα ψητά σας πιάτα.

Με μια ματιά

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
10 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμές που ανήκει η συνταγή

Υλικά

8

Πατάτες, μεγάλου μεγέθους

200 γρ.

Τυρί NOYNOY Gouda, τριμμένο

150 γρ.

NOYNOY βούτυρο, λιωμένο

150 ml

ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα γάλακτος πλήρης

Μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το τελείωμα

5 – 6 κλ.

Θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

1

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Τις στεγνώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τις κόβουμε κάθετα σε όλο το μήκος χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι κάτω.
2
  • Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20 -25 λεπτά μέχρι να ψηθούν ελαφρώς, να μαλακώσουν και να ανοίξουν.
3
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί Gouda NOYNOY, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
4
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και στις σχισμές που έχουν σχηματιστεί προσθέτουμε με προσοχή το μείγμα του τυριού Gouda NOYNOY με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και από πάνω αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο βούτυρο NOYNOY. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 180°C στον αέρα.
5
  • Τέλος, αφού βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip!

Αν δούμε ότι περάσει ο χρόνος και οι πατάτες δεν έχουν ψηθεί από μέσα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρουν παραπάνω χρώμα.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού