Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ και κανέλα
Μια φθινοπωρινή σούπα ιδανική για όλες τις μέρες.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
100γρ.
βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
1
μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
4
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-2,5
λίτρα νερό
1
κύβο ζωμό κοτόπουλο
1.200γρ.
κολοκύθα κομμένη σε μικρά κυβάκια πάχους 4×4εκ.
1 ½
φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 ½
τζίντζερ τριμμένο
1 ½
κανέλα τριμμένη
200ml
κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
200γρ.
Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6% για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
1
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο , το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη κολοκύθα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10’.
2
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, το θυμάρι, το τζίντζερ, την κανέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 20’-30’ μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
3
- Ρίχνουμε σε δόσεις σε ένα μπλέντερ τη σούπα και την πολτοποιούμε. Κάθε δόση που τελειώνουμε την αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
4
- Βάζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 5’-6’.
5
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο μια κουταλιά γιαούρτι πάνω από τη σούπα.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!