Κοκάκια

Κοκάκια

  

00:10

 
Άτομα:
15
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 180 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 αυγά medium, χωρισμένα ο κρόκος από το ασπράδι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σιρόπι:
  • 200 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Για την κρέμα
  • 600 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 4 κρόκους αυγού
  • 2 κ.σ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 130 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
  • Για την επικάλυψη:
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
  • 1 κ.σ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

00:10

 
Άτομα:
15
Πολύ εύκολο

Εκτέλεση

  1. Για το σιρόπι: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Μόλις βράσει το σιρόπι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

 

  1. Για τη ζύμη: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους, τη μισή ποσότητα ζάχαρης (65 γρ.) και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Κατόπιν, το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

 

  1. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

 

  1. Έπειτα, στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Μόλις αρχίζει να δημιουργείται η μαρέγκα, προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης (65 γρ.) συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αποκτήσει μία λεία και αφράτη υφή.

 

  1. Ύστερα, προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα των αυγών το 1/3 από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε, μέχρι να αραιώσει το μείγμα.

 

  1. Αμέσως μετά, ρίχνουμε άλλο 1/3 από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μη χαθεί ο αέρας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη μαρέγκα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής

 

  1. Στη συνέχεια, σε ένα ταψί του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού διαμέτρου 5 εκ. σχεδιάζουμε κύκλους με ένα στυλό (δημιουργούμε δηλαδή ένα πλαίσιο, για να είναι ομοιόμορφο το σχήμα των κοκ). Αδειάζουμε το μείγμα των κοκ σε κάθε κύκλο που σχεδιάσαμε προσέχοντας να διατηρήσουμε απόσταση μεταξύ τους.

 

  1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα, βουτάμε τα κοκ στο σιρόπι για 1-2 δευτερόλεπτα κι έπειτα, τα τοποθετούμε σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, ώστε να δέσει η σοκολάτα από πάνω.

 

  1. Για τη επικάλυψη: Παράλληλα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει μία λεία υφή.

 

  1. Όταν είναι έτοιμη η γκανάζ, βουτάμε μέσα σε αυτή τα μισά κοκ, που αφήσαμε να κρυώσουν, ώστε να καλυφθεί η μία πλευρά τους και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά.

 

  1. Για την κρέμα: Σε ένα μπολ αδειάζουμε τους κρόκους, τη μισή ποσότητα ζάχαρης (65 γρ.), τη βανίλια, το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα.

 

  1. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης (65 γρ.) και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Μόλις βράσει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα σιγά-σιγά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα.

 

  1. Αφού πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε το μείγμα ζάχαρης-βανίλιας μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.

 

  1. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, ανακατεύουμε εκ νέου και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ. Έπειτα, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, η οποία εφάπτεται με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει  και αφού κρυώσει, τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής

 

  1. Σύνθεση: Σε ένα κοκάκι χωρίς γκανάζ απλώνουμε λίγη από την κρέμα και καλύπτουμε με ένα κοκάκι με επικάλυψη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κοκάκια και σερβίρουμε.