Τσουρέκι με κρέμα βανίλιας και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
2
ΧΡΟΝΟΣ
50 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

500γρ.

αλεύρι για τσουρέκι

100 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

3 κ.γ.

ξερή μαγιά

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

¼ κ.γ.

μαστίχα

¼ κ.γ.

μαχλέπι

3

μεγάλα αυγά

120 ml

Γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family

¾ κ.γ

αλάτι

150 γρ.

βούτυρο NOYNOY, παγωμένο και κομμένο σε κύβους

2

κρόκους, αραιωμένους σε λίγο νερό

φιλέ αμυγδάλου, για το πασπάλισμα

Για την κρέμα

250 ml

Γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family

250 ml

Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

100 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ.

βούτυρο NOYNOY, σε θερμοκρασία δωματίου

40 γρ.

κορν φλάουρ

3

κρόκους αυγού

1 κ.γ.

εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαντιγί: 100 ml Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

50 γρ.

Για τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης: 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης & 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σιρόπι: 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική & 200 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1

Για τα καραμελωμένα φιστίκια:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει ένα σκούρο – χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε τα φιστίκια και τα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα φιστίκια σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά.

 

2

Για τη ζύμη τσουρεκιού:

BHMA 1

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, τη μαγιά, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα NOYNOY Family. Χτυπάμε με το σύρμα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 

BHMA 2

Την υπόλοιπη ζάχαρη την προσθέτουμε στο multi μαζί με το μαχλέπι και τη μαστίχα. Τα χτυπάμε, μέχρι να διαλυθούν τελείως.

BHMA 3

Έπειτα, στον κάδο του μίξερ,  προσθέτουμε το αλεύρι και το μείγμα με τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το γάντζο σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

BHMA 4

Στη συνέχεια, διακόπτουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε τα αυγά και με το γάντζο αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, έπειτα ανεβάζουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δημιουργήσουμε ένα μαστιχωτό ζυμάρι.

BHMA 5

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

3
  • Έπειτα, σκεπάζουμε µε μια πετσέτα τη ζύμη και την αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ζεστό µέρος, µέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
4

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τη μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα. 

BHMA 1

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, την Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης και την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης (50 γρ.). Μόλις πάρει μια βράσει το μείγμα, με μία βαθιά κουτάλα, προσθέτουμε αρκετή ποσότητα, σε δόσεις, στο μείγμα με τα αυγά, ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία.

BHMA 2

Αφού πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε το ζεστό μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει η κρέμα.

BHMA 3

Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, ανακατεύουμε εκ νέου και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, προσέχοντας να εφάπτεται ακριβώς πάνω στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, τη χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός για να αφρατέψει.

5

Παράλληλα, για τη σαντιγί: βάζουμε την Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.

Με μία σπάτουλα την αδειάζουμε στην κρέμα, ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα μείγμα, το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.

6

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C, στον αέρα.

7

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη χωρίζουμε στη μέση και αφήνουμε το μισό ζυμάρι στην άκρη. Χωρίζουμε το υπόλοιπο σε 4 ίσα μέρη, πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε λωρίδες και πλέκουμε τις λωρίδες σε πλεξούδα. Μεταφέρουμε το τσουρέκι σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη. Όταν είναι έτοιμα και τα δύο τσουρέκια, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά.

8

Όταν είναι έτοιμα, τα αλείφουμε με 2 κρόκους αραιωμένους σε νερό, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.

9

Μόλις ψηθούν τα τσουρέκια, τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε μέτρια φωτιά.

10

Σιροπιάζουμε ελαφρά την κάθε φέτα και τη σερβίρουμε με την κρέμα και τα καραμελωμένα φιστίκια.

Tip!

1. Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα, καθώς όσο πιο πολύ το ζυμώνουμε, τόσες περισσότερες ίνες δημιουργούμε στη ζύμη. 2. Καταλαβαίνουμε ότι το τσουρέκι είναι έτοιμο, όταν πιέσουμε την επιφάνεια του και επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού