Πασχαλινά κουλουράκια με μέλι
Το βούτυρο που έχουν μέσα τα κουλουράκια δίνει όλη τη γεύση και το άρωμα τους θα σας ταξιδέψει πίσω στο χωριό.
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
20
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
500γρ.
αλεύρι μαλακό
1κ.γ.
μπέικιν πάουντερ
250γρ.
βούτυρο NOYNOY μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
130γρ.
άχνη ζάχαρη
1κ.σ.
μέλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1κ.γ.
βανίλια εκχύλισμα
2
μεγάλα αυγά
80ml
γάλα NOYNOY Family πλήρες 3,6% λιπαρά
1-2
αυγά για άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Εκτέλεση
1
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
2
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
3
- Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γάλα με τα αυγά.
4
- Αφού αφρατέψει το μείγμα βουτύρου ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού με το μείγμα γάλακτος, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να τελειώνει πάντα με το μείγμα αλευριού. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
5
- Στη συνέχεια, παίρνοντας μπαλάκια 25-30γρ. από τη ζύμη, πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά φούρνου στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
6
- Αλείφουμε 1-2 χτυπημένα αυγά πάνω στα κουλούρια με βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
Tip!
Όσο πιο μικρά κάνουμε τα κουλούρια μας τόσο νόστιμα θα γίνουν. Επίσης, μπορούμε να τα αλείψουμε με σκέτο κρόκο. Να έχουμε υπόψιν μας ότι θα πάρουν περισσότερο χρώμα.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!