Πουτίγκα

Εξαιρετικά νόστιμο γλυκό που δε θα σας κουράσει στην προετοιμασία του.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Για το προζύμι

100 γρ.

Βούτυρο NOYNOY

8

Χοντρές φέτες τσουρέκι

Τριμμένη κανέλα, για το πασπάλισμα

Άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

500 ml.

Νερό

500 γρ.

Ζάχαρη

500 m

400 γρ.

ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές

100 ml

Νερό

110 γρ.

Ζάχαρη

2

Βανίλιες

30 γρ.

Κορν φλάουρ

15 γρ.

Σιμιγδάλι

1

Μεγάλο αυγό

70 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Για το σιρόπι:

1
  • Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω από δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις γίνει αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Για την κρέμα:

2
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αδειάζουμε το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές και το νερό, τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.
3
  • Στο διάστημα αυτό τοποθετούμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, το σιμιγδάλι και το αυγό χτυπώντας τα καλά με ένα σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μέχρι να πάρουν τη μορφή μιας παχύρευστης κρέμας.
4
  • Μόλις το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές με το νερό μέσα στην κατσαρόλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και με μία κουτάλα το ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα του αυγού ώστε να πάρουν θερμοκρασία. 5-6 κουτάλες είναι αρκετές.
5
  • Αδειάζουμε το μείγμα του αυγού πίσω στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε πίσω στην φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός συνεχώς με κυκλικές κινήσεις για να μη μας κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας.
6
  • Μόλις η κρέμα σφίξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο NOYNOY συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε ξανά.

Για τη συναρμολόγηση του γλυκού:

7
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μια ποσότητα από το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και μόλις λιώσει καλά βάζουμε τις φέτες γυρίζοντας τες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
8
  • Βάζουμε λίγη κρέμα στο πιάτο και από πάνω τοποθετούμε τη φέτα από το τσουρέκι. Τέλος ραντίζουμε τις φέτες τσουρεκιού με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Tip!

Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό πασπαλίζοντας το με λίγο καβουρδισμένα φιλέ αμύγδαλα.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού