Σιροπιαστό τσουρέκι με σοκολάτα
Σιροπιαστό τσουρέκι το λέει και ο τίτλος, απίθανη εκδοχή τσουρεκιού που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
7
ΧΡΟΝΟΣ
50 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
500γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική
3κ.γ.
ξερή μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4κ.γ.
μαστίχα
1/4κ.γ.
μαχλέπι
3
μεγάλα αυγά
120ml.
γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες 3,6% λιπαρά
3/4κ.γ.
αλάτι
150γρ.
βούτυρο NOYNOY παγωμένο και κομμένο σε κύβους
Υλικά για το σιρόπι:
100ml.
νερό
100γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική
200ml.
Για τη γκανάζ: κρέμα γάλακτος NOYNOY πλήρης
200γρ.
σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Εκτέλεση
1
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μισή ζάχαρη, τη μαγιά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
2
- Την άλλη μισή ζάχαρη τη ρίχνουμε μέσα στο multi μαζί με το μαχλέπι, τη μαστίχα και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Έπειτα τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τα άλλα υλικά.
3
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και με το γάντζο αρχίζουμε και ζυμώνουμε. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το βούτυρο, έπειτα ανεβάζουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαστιχωτό.
4
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη παίρνουμε τη μισή και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και αρχίζουμε να πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε λωρίδες μήκους 15εκ. περίπου.
5
- Έπειτα κάνουμε τις λωρίδες πλεξούδα και όπως είναι το τσουρέκι το τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την άλλη μισή ζύμη ώστε να κάνουμε δύο τσουρέκια. Τα σκεπάζουμε ξανά με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30-40 λεπτά.
6
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε τα τσουρέκια για 30-35 λεπτά.
7
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση το σιρόπι το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
8
- Μόλις ετοιμαστούν τα τσουρέκια περιχύνουμε το κρύο σιρόπι από πάνω.
9
- Τέλος λιώνουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν λιώσει η σοκολάτα τη ρίχνουμε παντού πάνω από τα τσουρέκια και σερβίρουμε.
Tip!
Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσο περισσότερες ίνες δημιουργούμε στη ζύμη
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!