Πάβλοβα Με Γιαούρτι Και Ρόδι

Πάβλοβα Με Γιαούρτι Και Ρόδι

  

02:50

 
Άτομα:
8
Μέτριο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ. ασπράδι αυγού
  • 2 πρέζες αλάτι
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 160 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic 2%
  • 4 κ.σ. καρπούς ροδιού
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ
  • 500 ml. χυμό ρόδι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Η πιο νόστιμη πάβλοβα που έχετε δοκιμάσει ποτέ σας!

02:50

 
Άτομα:
8
Μέτριο

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ                                                                        

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα, στρώνουμε μια λαδόκολλα σε δύο ταψιά του φούρνου και αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις αρχίσουν και αφρίζουν τα ασπράδια ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη.

Μόλις σφίξει η μαρέγκα συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιές από την άχνη ζάχαρη μέσα στο μίξερ. Μόλις απορροφηθεί τελείως η άχνη ζάχαρη σταματάμε το χτύπημα.

Θέλουμε η μαρέγκα μας να είναι γυαλιστερή, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, σε περίπτωση που στα τοιχώματα έχει μείνει άχνη ζάχαρη.

Παίρνουμε κουταλιές από τη μαρέγκα και σχηματίζουμε πάνω στο ταψί κύκλους διαμέτρου 8 εκ.

Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού, το οποίο έχουμε βουτήξει μέσα σε νερό, λειαίνουμε την επιφάνεια των κύκλων.

Ψήνουμε για 1,30 - 2 ώρες. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος αλλάζουμε τη θέση των ταψιών στο φούρνο για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Μόλις ετοιμαστούν κλείνουμε το φούρνο, ανοίγουμε ελαφρά την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε να κρυώσουν οι μαρέγκες εκεί μέσα.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ σε ελαφριά σαντιγί με το σύρμα, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ classic μέσα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Σε μία κατσρόλα ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΛΥΚΟΥ

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού και τις μοιράζουμε στην επιφάνεια της κάθε μαρέγκας.

Στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σάλτσα ροδιού και σερβίρουμε.

Άρθρο
Συνταγή