Παγωτό σοκολάτας με φουντούκια σε ξυλάκι

Παγωτό σοκολάτας με φουντούκια σε ξυλάκι

  

08:25

 
Άτομα:
12
Εύκολο

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανιλίνες
  • 40 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 130 γρ ΝΟΥΝΟΥ ζαχαρούχο γάλα
  •  Για την επικάλυψη:
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • Για το σερβίρισμα:
  • Διακοσμητικές φιγούρες ζαχαροπλαστικής
  • Ζάχαρη με χρώμα

Παγωτό σοκολάτας με φουντούκια σε ξυλάκι

08:25

 
Άτομα:
12
Εύκολο

Εκτέλεση

1. Aδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης και τη χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Μόλις η κρέμα αρχίζει και αφρίζει προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην παρα-χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και κόψει.

2. Στη συνέχεια αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα ΝΟΥΝΟΥ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.

3. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τις βανιλίνες, τη σοκολάτα κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Τέλος, προσθέτουμε μέσα τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

3. Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής,  παίρνουμε τις ειδικές φόρμες για γρανίτες και γεμίζουμε την κάθε φόρμα με το μείγμα μέχρι πάνω.

4.Τέλος τοποθετούμε ένα ξυλάκι για παγωτό στο κέντρο της κάθε φόρμας και προσεκτικά τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες.

5. Μόλις είναι έτοιμα τα παγωτά τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα ποτήρι ή σε ένα δοσομετρικό ποτήρι .

6. Βουτάμε το κάθε παγωτό μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και το μεταφέρουμε σε μία λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τις ζάχαρες και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα.

7. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα παγωτά και σερβίρουμε στολίζοντας με διακοσμητικές φιγούρες ζαχαροπλαστικής.

Άρθρο
Συνταγή