
Παντζαροσαλάτα με χαρουποπαξιμάδια, πορτοκάλι & γιαούρτι


00:35

2

Εύκολο

Συστατικά
- Υλικά για τη σαλάτα:
- 6 Μέτρια Παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε χοντρά κυβάκια
- 60 γρ. Σταφίδα λευκή (Σουλτανίνα)
- 4-5 Φύλλα baby σπανάκι
- 1 ½ κ.γ. Σουσάμι
- 4 Χαρουποπαξίμαδα
- 100 γρ. Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic
- Φιλέτο πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 50 ml. Μηλόξυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες μαζί με το μηλόξυδο και το αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος, στραγγίζουμε τις σταφίδες κρατώντας το ξύδι.
- Παίρνουμε τα χαρουποπαξίμαδα, τα ρίχνουμε στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
- Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τα παντζάρια, το φιλέτο πορτοκαλιού, τις σταφίδες, το σουσάμι, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Classic, 3 κ.σ. από το μηλόξυδο που κρατήσαμε από τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Τέλος, τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα θρυμματισμένα χαρουποπαξίμαδα, το baby σπανάκι και το γιαούρτι και σερβίρουμε.
