Τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος & αμύγδαλο

Τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος & αμύγδαλο

  

00:10

 
Άτομα:
15
Μέτριο

Συστατικά

  • Για τα τρουφάκια:
  • 200 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη
  • Για την επικάλυψη:
  • 340 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη
  • 70 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο

00:10

 
Άτομα:
15
Μέτριο

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει καλά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα, την σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

  1. Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για  1 ώρα. Κάθε 15 λεπτά, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε το μείγμα. Προσέχουμε το μείγμα να έχει την υφή μίας παχύρευστης επικάλυψης.

 

  1. Παράλληλα, σε ένα ταψί του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα και αφού περάσει η 1 ώρα, φοράμε γάντια μίας χρήσης και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε 20 γρ. από το μείγμα, πλάθουμε σε μπαλάκια και τα μεταφέρουμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.

 

  1. Έπειτα, μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και το αφήνουμε στην άκρη.

 

 

  1. Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη μαζί με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

 

  1. Στη συνέχεια, βουτάμε τα τρουφάκια στο παραπάνω μείγμα και τα τοποθετούμε εκ νέου στο ταψί με τη λαδόκολλα.

 

  1. Τα μεταφέρουμε εκ νέου στο ψυγείο για 15-20 λεπτά, τα αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

 

  1.  Τέλος, αποσύρουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο και τα σερβίρουμε.