Cheesecake με κανταΐφι και μαρμελάδα φράουλας

Cheesecake με κανταΐφι και μαρμελάδα φράουλας

  

02:15

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Συστατικά

  • Υλικά για τη βάση:
  • 300 γρ. Κανταΐφι
  • 130 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • Υλικά για την κρέμα:
  • 600 γρ. Τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 2 Αυγά
  • 1 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
  • Για το σερβίρισμα:
  • 330 ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
  • 150 γρ. Μαρμελάδα φράουλα
  • Φράουλες, κομμένες

Μία διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου μας cheesecake με αφράτη και γευστική γέμιση.

02:15

 
Άτομα:
6
Εύκολο

Εκτέλεση

  1. Εκτέλεση για τη βάση: Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το αφήνουμε να λιώσει εντελώς. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  3. Στη συνέχεια, παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο της και τη βουτυρώνουμε. Απλώνουμε το κανταΐφι σε όλη την επιφάνεια της καθώς και στα τοιχώματα πιέζοντάς το ελαφρώς.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Εκτέλεση για την κρέμα: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
  6. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  7. Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση του cheesecake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 50-55 λεπτά.
  8. Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το φούρνο  και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
  9. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  10. Τέλος, αλείφουμε το cheesecake με μαρμελάδα φράουλα, σαντιγί και πασπαλίζουμε με φράουλες.
Άρθρο
Συνταγή