Κέικ με σαγκρία

Ένα άκρως καλοκαιρινό κέικ που η βάση του είναι τα φρούτα και απογειώνεται με το ΝΟΥΝΟΥ Εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΧΡΟΝΟΣ
110 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά

100 γρ.

αχλάδια, ξεφλουδισμένα & κομμένα σε μικρά κυβάκια

100 γρ.

νεκταρίνια, κομμένα σε κυβάκια

100 γρ.

φράουλες, κομμένες σε κυβάκια

100 γρ.

κεράσια, ψιλοκομμένα

280 γρ.

καστανή ζάχαρη

225 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, μαλακωμένο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 ml

σαγκρία

200 γρ.

εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές

230 γρ.

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ.

τριμμένο αμύγδαλο

1 κ.γ.

baking powder

3

αυγά, μέτρια

1 κ.σ.

ζάχαρη κρυσταλλική

Υλικά για τη διακόσμηση

1

μικρό πορτοκάλι, κομμένο σε κυδωνάτες φέτες

1

χούφτα φράουλες, κομμένες στη μέση ή ολόκληρες

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση

1
  • Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τα αχλάδια, τα νεκταρίνια, τις φράουλες, τα κεράσια και τα πασπαλίζουμε με 50 γρ. από την ποσότητα της καστανής ζάχαρης. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
2
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και βουτυροαλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκατοστών.
3
  • Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη, τη σαγκρία, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, 100 γρ. από το εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, το ξύσμα πορτοκάλι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
4
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το baking powder, τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
5
  • Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα ψιλοκομμένα φρούτα και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6
  • Αδειάζουμε μέσα στο σκεύος το μείγμα και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού λειαίνουμε την επιφάνεια του μείγματος.
7
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 με 1 ώρα και ένα τέταρτο στην ήδη υπάρχουσα θερμοκρασία.
8
  • Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει εκτός φούρνου και μετά το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
9
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο εβαπορέ, μία κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική και τα σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να το γάλα να μοιάζει με αραιό σιρόπι.
10
  • Περιχύνουμε το σιρόπι πάνω από το κέικ, στολίζουμε με τα φρούτα και σερβίρουμε.

Tip!

Σε περίπτωση που το κέικ πάρει χρώμα γρήγορα και δεν έχει ψηθεί, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού