play

Κέικ γεμιστό με κρέμα βανίλιας

Τέλειο κέικ για όλες τις ώρες. Αφράτο και με απαλή υφή που μόλις το δοκιμάσετε θα το λατρέψετε.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
75 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά για το κέικ

250γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ.

Ζάχαρη κρυσταλλική

2

Μεγάλα αυγά

2

Κρόκους από μεγάλα αυγά

1 κγ.

Βανίλια εκχύλισμα

2 κγ.

Μπέικιν πάουντερ

1κγ.

Αλάτι

320γρ.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

230γρ.

Γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες

1 κσ.

Ξύδι

Υλικά για την γέμιση

250γρ.

Γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες

250ml.

Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

40γρ

Κορνφλάουερ

3

Κρόκους αυγού

100γρ.

Ζάχαρη κρυσταλλική

1κγ.

Βανίλια εκχύλισμα

50γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Για το κέικ:

1
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε  και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 20εκ.
2
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και με το σύρμα τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά.
3
  • Παράλληλα σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το γάλα με το ξύδι. Μόλις αφρατέψει το βούτυρο ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε την βανίλια.
4
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού και το μείγμα με το γάλα, ρίχνουμε σε δόσεις περιμένοντας να απορροφηθεί η κάθε δόση προτού ρίξουμε την υπόλοιπη.
5
  • Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα.

Για τη γέμιση:

6
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την γέμιση, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη κρέμα και τη μισή ζάχαρη και τη βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
7
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορνφλάουερ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
8
  • Έπειτα μόλις βράσει το γάλα και η κρέμα με μια κουτάλα τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια, μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπόλ μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
9
  • Όταν πήξει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη κρέμα σε ένα βαθύ μπολ, καλύπτουμε με διαφανής μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα και  αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σύνθεση γλυκού:

10
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ το γυρίζουμε ανάποδα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού κάνουμε 7-8 τρύπες περιμετρικά του κέικ αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Δεν προχωράμε μέχρι κάτω με το κουτάλι για να μη τρυπήσουμε την πάνω μεριά του κέικ.
11
  • Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε την κάθε τρύπα με την κρέμα, γυρίζουμε το κέικ, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Tip!

Το χειμώνα το κέικ μπορούμε να το αφήσουμε έξω, το καλοκαίρι όπως θέλει ψυγείο. Μπορείτε να το κάνετε και ορθογώνιο το κέικ, να το κόψετε στη μέση και να το γεμίσετε ανάμεσα.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού