Κανταΐφι

Παραδοσιακό σιροπιαστό γλύκισμα για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
70 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

500γρ.

κανταΐφι

300 γρ.

βούτυρο NOYNOY, παγωμένο & κομμένο σε κυβάκια

150 γρ.

φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα, για το πασπάλισμα

300 γρ.

καρύδια, χοντροκομμένα

1 κ.γ.

κανέλα, τριμμένη

½ κ.γ.

γαρύφαλλο, τριμμένο

1 κ.σ.

ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ.

φρυγανιά, τριμμένη

Για το σιρόπι:

600 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

400 ml.

νερό

Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

50 γρ.

γλυκόζη

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση

1
  • Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά και το γαρύφαλλο σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι.
2
  • Ξάνουμε το κανταΐφι πάρα πολύ καλά, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο του κανταϊφιού και από πάνω βάζουμε ένα κυβάκι βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ.
3
  • Διπλώνουμε τα πλάγια προς τα μέσα και έπειτα τυλίγουμε σε ρολάκι, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γεμίσει το ταψί μας. Το υπόλοιπο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ που θα περισσέψει το λιώνουμε και το αδειάζουμε πάνω από το γλυκό μας.
4
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.
5
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε για 3-4 λεπτά.
6
  • Στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
7
  • Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω από το καυτό κανταΐφι πασπαλίζουμε με το φυστίκι Αιγίνης, αφήνουμε το γλυκό για 20-25 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Tip!

Βάζουμε την φρυγανιά για να ρουφήξει το βούτυρο που λιώνει ώστε να γίνει πιο αφράτο από το κανταΐφι.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού